Bröllopsinbjudan! Jippi!

Hm, jag undrar om det är sant som Brian säger att jag skämmer bort Lewis och att det är därför jag alltid är så trött. Jag vill ju leka med honom när han vill leka. Jag vill inte säga nej och vara tråkig. Jag vill ju vara där med honom och ha skoj. Då får jag väl ta att han blir ledsen och förbannad när jag inte vill/orkar leka? Eller? Usch, jag vet inte. Trött är jag ialla fall.
Vi fick en inbjudan till bröllop idag. Fredrik Hedström och Elena ska gifta sig i Västerås den 23/5, så vi ska boka flyg snart. Brian ska bara kolla med jobbet att han kan ha semester en vecka först. Härligt. Jag älskdar bröllop! Nu måste vi skaffa finkläder till LEwis.

Lewis snackar mer och mer och sätter ihop ord. Det är jätteskoj att höra. I dag stod jag och diskade, och hörde hur han satt i hallen och babblade. Jag gick och kollade, och då satt han och läste sin bok för Nalle. "Nalle, flygplan, whooosh" och så visade han med handen hur flygplanet flyger och säger Whoosh.

Vädret är hemskt. Det har regnat, haglat och blåst idag. Som tur var så höll det uppe i morse när vi var ute ett par timmar. Jag och Lewis gick till parken. Vi matade ekorrarna, lekte lite i lekparken och tittade på blommor (jo, Lewis har fortsatt med det sen när vi letade vårtecken).

Lewis vid dator (GLAAAD), Lewis diskar (lär dom unga!), jag och Lewis i parken, Lewis kollar in blommorna

Dan före Våffeldagen

Efter Svetlas äckliga (f'låt men det var de faktiskt!) pannkakor så skulle det smaka gott med lite våfflor i morgon på våffeldagen. Får väl se om jag orkar grädda några. Lewis har nog aldrig ätit våfflor. I morse vaknade han kl 3 och var hur pigg som helst. Han började se trött ut när vi skulle till farmor och farfar. Han grät och skulle sitta i nya vagnen! INTE I PAPPA BILEN! Inte skulle han in till deras hus heller. Han ville ut och gå i VANNEN! Jag ringde just för att kolla om han sovit, men det hade han inte! Shirley sa att han pignnat till igen och hade vart till affärn med Shirley och handlat tidningen. Inte i vagnen heller. Han hade gått själv. Det har gått bra på jobbet denna förmiddag och jag hoppas att det fortsätter att gå bra i eftermiddag. Det vore skönt om jag slapp jobba så länge i morgon. I dag är det plöstligt mycket kallare igen. Efter att ha haft helhärligt väder i helgen och lite blåst och regn igår så verkar det nu som om vintern är tillbaka. 6 grader ute nu. Jämfört med 18 i helgen! Usch. Min förkylning var lite bättre i morse, men jag cyklade inte. Brian skjutsade. I morrn cyklar jag kanske om vädret och förkylningen förbättras. Lewis dansar mycket nuförtiden. Och sjunger. Speciellt Ballamory och Byggare Bob. Han pratar massor med svenska ord och jag får lov att översätta för Brian. Han sätter ihop ord och sa "Thank you pappa" i helgen när Brian gav honom vällingflaskan. Han verkar kunna skilja på vem som pratar engelska och svenska. När mina svärföräldrar kom på middag i söndags, så sa han tack till mig och thank you till dom. Han sa CAR när han pratade med dom, och BIL när han pratade med mig. Han räknade även 3 bilar ONE TWO THREE med farmor, och vände sig sedan till mig och fortsatte FYRA FEM

Pannkakor och bus

Mamma - boken är här! Jag får läsa den minst 3 ggr på raken varje gång han vill läsa den. Han älskar den! Tack!

Igår eftermiddag kom Brian hem med choklad och en flaska Bailey's till mig i mors dag present.
Vi åt torskfile'er med färsk potatis och äggsås. Brian och jag gillade såsen, men vet inte om svärföräldrarna var så imponerade. Till efterrätt åt vi rom & russin glass. Mmmums.

Jag har ont i halsen och mår lagom pyton så där som när man är förkyld. Gick inte till jobbet idag. Går i morgon i stället.

Lewis och jag fick pannkakor av Svetla i morse. Hon sa att "nu kan du inte springa ifrån mig" ?!?! Sist hon försökte ge mig pannkakor så var jag på väg ut med Susanne, Carin och Lewis. Hade hon väntat sig att jag skulle gå tillbaka in och käka pannkakor?
Jag sa att jag var förkyld och inte ville smitta barnen eller henne. Jag tror att hon tror att det var en ursäkt.

Lewis och jag gick på en långpromenad i förmiddags och han somnade i vagnen på väg hem. Jag bar upp honom i vår säng och sedan sov vi båda två i tre timmar. Häärligt.
Han vaknade på ett strålande humör och vi har haft skoj idag och busat mycket.

Kramar

Grattis till mig på mors dag!

Vagnen är här och alla tre är mycket nöjda med köpet. Jag har inte vant mig vid att inte kunna se Lewis ansikte och att prata med honom som jag kan när han sitter i Emmaljungan. Annars är den hur smidig som helst.
Lewis vill inte gå lika mycket som han brukar. Vi var ute på 2 promenader igår och en i förmiddags. Han vill helst sitta i vagnen hela tiden förutom när vi kommer till lekparken.
Mycket positivt.

I dag är det Mors Dag i england. Jag hade fixat blommor (planterade hyacinter från Lewis och tulpaner från Brian) och kort till Eunice. Jag bjöd även svärföräldrarna på middag. Jag ska snart börja laga maten. Det blir torsk, potatis och äggsås. Det har jag inte ätit på jättelänge. Hoppas de tycker om det.
Brian hade inte glömt bort att det var mors dag. Han glömde bort att jag var en mamma...
...så jag köpte tulpaner till mig själv.

Det har varit jättefint väder här! Våren är kommen. Det är 14 grader ute för tillfället. Igår var det 18.

I fredags var vi på puben och sa farväl till Hayley och Dan. Lite kort:



Ett sorgligt farväl

Igår var jag äntligen ledig efter 3 dagar på jobbet. Solen sken och det var 14 grader varmt ute. Jag och Lewis fick hålla oss inne för vår nya tvättmaskin skulle levereras mellan 8-17! Typiskt.
Vi hade fixat så att vår telefon blev lagad och gasen inspekterad samma dag medan jag ännu var inne. Det vart ganska körigt på förmiddagen. Det började ringa i ringklockan redan i 9-tiden då grannen Patsy kom och babblade lite.
Sedan kom telefonreperatören som snabbt lagade vår linje så att den inte längre sprakar.
Gasinspektören gjorde sen sitt årliga besök för att se att allt är som det ska och inga läckage eller farligheter lurar. Han tyckte Lewis hade växt massor!
I lunchtid kom Hayley. Hon och Dan flyttar till Australien nästa vecka :'( så hon ville komma och träffa Lewis innan de sticker.

Vi åt en tonfisk/pasta låda och snackade. Lewis var jätteglad att hon var här. Han skulle visa alla sina saker, springa runt och snacka med henne och till och med kramas och pussas. Hon fick heta Anna ett par gånger. Jag tror att Lewis trodde det var syssling Anna som kom på besök.
Nya tvättmaskinen kom äntligen vid halv fem. Hööögar med tvätt har jag nu att ta hand om, men den nya maskinen går jättebra och mycket tystare än den gamla.
Lewis har blivit förkyld. Han har snuva och hostar på natten. Han har lärt sig att snyta sig, så det är lite lättare än förr.
Just nu sitter han på golvet i sin nya Thomas tröja och läser en bok om - you guessed it  - Thomas! Det blå tåget...
...suck!

En vecka till med Emmaljungan...

Vilken helg!
Lördagen var väldigt lugn. Lewis och Brian gick ut på en långpromenad efter lunchen och jag städade lite, spelade lite dataspel och slappnade av.
Annars gjorde vi just ingenting den dagen. Njöt av att vara lediga och tillsammans.
Jag vann vagnen jag bjudit på! Jippi! £170 för en ett års gammal Phil & Teds' Sport dubbel i röd! Jag hade is i magen och började inte lägga bud förrän det var 1 minut kvar och det verkar ju som det funkade. Häärliga tider.

Söndag morgon sken solen, och vi åt en stor frukost och gjorde oss redo att köra ner till Orpington för att hämta Lewis nya vagn. Vi räknade med att det skulle ta runt 40 minuter att köra dit, så jag packade Lewis väska med böcker, ritblock, kritor, välling, chips, russin och juice.
Vädret var fantastiskt. Lewis var på strålande humör och det var jag med. Jag såg fram emot att få en ny vagn!
När vi kommit en bit på vägen står en skylt att Blackwall tunnel var stängd. Stängd? Va i helskotta?
Den tunneln är förbindelsen till södra London och går under Themsen. Hur gör vi nu? Brian kom förstås på en alternativ väg in i en annan - mindre - tunnel.
Hela norra London hade visst samma ide' att vara ute och köra denna vackra söndag. Helt stilla stod vi i bilköer.
Efter två timmar fick vi ge upp och åka hem igen. Självklart hamnade vi i bilköer på väg hem också. Sammanlagt hade vi setat i bilen i 3 och en halv timme när vi åter kom hem igen.
Lewis hade varit HUR duktig som helst och inte gnällt en enda gång.
Varma, irriterade och trötta kom vi hem och fick en timme på oss innan vi skulle träffa Eunice, Shirley, Dean, Lesa, Layla och Kamron för en publunch. Lewis var trött och grinig, så jag tog honom och hans vagn och gick en promenad längs kanalen och han somnade ganska snabbt. Sedan gick jag tillbaka och åt en mycket god lunch. Jag och Lesa delade på en flaska rosevin. All stress och besvikelse försvann snabbt.

Soooolen skiner ju!

Jag sitter på jobbet och kan inte jobba så jag bloggar. Det är något fel med telefonerna. Jag blir lite irriterad eftersom jag varit inne sedan 8:30 och nu är kl 9:30.

Lewis var tillbaka hos farmor o farfar igår för första gången på två veckor. Han hade varit en ängel och farmor Eunice var glad att ha tillbaka honom för hon hade saknat honom så mycket. Han hade sovit i en och en halv timme! Helt otroligt. De kunde inte hålla honom vaken förstås.
I går kväll var han därför HUR pigg som helst och somnade kvart i tio. Han vaknade igen 23:30 och var vaken i en timme. Jobbigt.

Solen skiner därute och jag vill inte sitta på detta kontor utan vara ute med Lewis och njuta av vårvädret.

Jag har hittat vagnen som jag vill ha till Lewis! Den heter Phil & Ted's och passar barn upp till 40 kg! Vanligtvis rekommenderas de upp till 15 kilo så det är ju inget för min lille jätte. Här är den:


Anna och Oscar kanske kommer i sommar fick jag höra via Facebook. Det ska bli skoj, och Lewis älskar besök från sverige.

Nu ska jag se om telefonerna funkar...

Nästan 19 kilo vid 19 månader

Nu vet jag inte hur jag ska hinna med denna blogg, för nu har Lewis slutat att sova på dagen! I lördags kom Susanne och Carin hit. Lewis blev jätteglad att se Sune som han kallar sin bonus-mormor. Men han var lite blyg för Carin och det blev lite tårar. De var på Tina Turner konsert, och vi hann även med lite shopping. I tisdags jobbade jag, och de var barnvakt. Det var så skönt att slippa lämna/hämta hos Eunice och Shirley. Farmor och farfar tyckte säkert också att det var skönt med lite ledigt. Idag var jag hemma från jobbet för Lewis skulle till läkaren. Han skulle bara kolla infektionen han hade på snoppen för två veckor sedan. Det var helt bra nu och inget att oroa sig för. Efter läkarbesöket tog vi hissen upp till the Health Visitors som har öppet varje onsdag för den som vill komma och väga barn och prata om allt möjligt. Lewis väger 18.9 kg. Hon var mycket imponerad av hans framsteg sa hon efter några korta frågor. Jag undrade om potträning, och hon sa bl a att när man väl börjar så ska det gå på några dagar - INTE hålla på i flera månader för då tröttnar både barn och föräldrar. Så om han inte är redo, ska vi lägga det på is ett tag till. Det lät som ett sunt råd tyckte jag. I morrn ska jag jobba igen och Lewis ska till Chingford. Jag är så trött, så trött och orkar inte cykla. Usch så lat. Kram till er alla som läser min blogg.

Systrarna Frykman på besök


Min son - the trainspotter!

Thomas the tank engine är favoriten för tillfället och tåg är det bästa som finns (nästan ialla fall). Igår var vi ute i tre timmar och mycket av tiden gick åt till att titta på tåg och bussar.

Slut på blöjinköp?

I söndags kissade Lewis på toan! Wow! Det var mormor som lyckades få honom att kissa medan han stod på sitsen. Brian, jag och mamma vart så glada och klappade händerna och talade om hur bra han var.  I min skalle började jag genast tänka på ett liv utan blöjinköp, köpa kallingar och en liten Lewis som gick på toan.
Han har inte gjort nåt mer toabesök sedan dess. Vi har försökt, men inte lyckats.
Nåja, det går nog så småningom.

I tisdags skulle mamma åka hem igen. Vi hade haft bra väder de dagar hon vart här, men nu var det blåsigt och började regna. När vi lämnat av mormor på Stansted så frågade Lewis efter mommo mommo ganska många gånger. Sedan tappade han boken som han läste och blev jätteledsen. Jag som körde på motorvägen kunde inte göra annat än att köra vidare och försöka distrahera min lille kille. Det kändes tråkigt, och jag önskade än en gång att vi bodde närmare varandra.
Den kvällen var vi själva jag och Lewis, för Brian var på kurs och sov på hotell.

I går var vi till dagiset och öppna förskolan. Lewis lekte och fick känna på modellera för första gången i sitt liv. Det gillade han, men föredrog att vara ute och köra trampbil.
Konstig nog så var även Svetla och Nicolaj där. Hon hade äntligen tagit mod till sig och det var ju jättekul. Idag ska vi till en annan lekgrupp, vi fyra.

Hittade lite gamla foton på mobilerna:

Mormor på besök

Mamma kom i torsdags kväll. Sent. Brian hämtade och jag stannade hemma och väntade. Det var så skoj att ses igen. Mamma och jag sov i Lewis rum på bäddsoffan. Han vaknade i 5-tiden och blev lite chockad och förvånad. Först ledsen, och sedan klarvaken och skulle inte somna om. Så vi var uppe tidigt på fredag morgonen.
Vi fick lov att vänta på snickarn som skulle komma och fixa vår duschskärm så att den inte läcker och så att Svetla med familj inte får vattenskador i deras toa-tak! Han kom redan kl 8, men sedan när han sprutat på lite silikon och stökat till (lyckades spruta silikon i badkaret!) så stack han och sa att han skulle vara tillbaka om en timme. Han kom ialla fall mycket senare, och då åkte vi till IKEA och åt köttbullar. Sedan till Tesco och fixade foton till mormor och morfar. Sedan gick vi och glodde på barnvagnar på Mothercare. När vi kom hem sken solen än, och Lewis sov, så mamma tog med honom ut på en promenad.

Igår tog vi bussen till Tottenham Hale och gick till lekparken, gick sedan till Pizza Hut och käkade pasta till lunch. Med fulla magar och efter toa-besök gick vi och shoppade lite på Next och ASDA. Jag hittade nya skor till Lewis (storlek 27!!!) och mamma köpte nya jeans och keps till Lewis. Allt i samma färger som den tuffa jackan han fick av gammelmormor och gammelmorfar.
Vi gick hem från Tottenham Hale och mamma gick vidare till Walthamstow och fyndade 2 jackor på Dorothy Perkins. Nersatta från £60 till £17. Bargain.

Idag söndag har vi varit och handlat en liten present till Victor på Homebase, och sedan träffade vi Eunice och Shirley och käkade middag på Harvester. En jättemysig middag med mycket god mat och smaskig efterrätt.

Här är lite foton. Nu ska vi sova för vi är väldigt, väldigt trötta

RSS 2.0