7 år sedan vi gifte oss idag...


Första 40-årspresenten!

Annika kom igår för att fira min 40-årsdag. Hon åker nämligen till sverige den 10:e juli och kommer tillbaka till London den 25:e juli - det datum som jag och Lewis åker TILL sverige. Vi kommer alltså inte hinnas träffas innan min födelsedag.
Så vi gick till parken med picknick och rose'vin. Efteråt gjorde jag middag och sen sov hon över. Vi hade en helmysig och väldigt rolig dag.
Jag fick världens vackraste ring i present. Hon är ta mig sjutton inte klok, den här kvinnan. Eller har hon vunnit lotteriet?

Lite bilder från kameran

Jag brukar vara ganska flitig med att ladda ner bilder från kameran och inte låta de ligga på minneskortet för länge, men nu har jag haft annat att göra än att sitta framför datorn! I går kväll fick jag ialla fall chansen att ladda ner lite foton, så här kommer dom:


Lewis har börjat bygga mycket med Duplo, och så här fint kan det bli

Kasta sten på Brightons stenstrand var jätteskoj!

Dricker coca cola med kusin Kamron

Staffan & Tottan gosar hemma hos Eunice & Shirley

Bästisar

Sedan hände nåt mycket skoj. Jag hittade ett 40-tal bilder som JAG definitivt inte tagit. Brian har inte plåtat de heller, så det är alltså vår son som fått upp intresse för fotografi.
Här är några av hans alster:


Bilar i leksakslådan

Legobyggnad bredvid lekmattan

Ett däck på en av hundra bilar...

vikten

I morse vägde jag mig och upptäckt att jag gått upp 3 kilo! Vafasen! Jag som trodde jag vart ganska duktig och inte frossat speciellet. Ok, kanske frossade vi lite när Totts och Staffan var här, men de är ju så måna om kalorier och fett att det känns som jag bara ätit sallad och nyttigheter. Man blir i och för sig tjock av vin också. Det drack vi ganska mycket av de dagarna som de var här.

Har ialla fall bara ätit frukt och soppa idag, och så har jag druckit massor av vatten.
Det är inte en diet som jag rekommenderar. Jag har ont i huvudet...


Brighton och annat smått och gott

På söndag är det FYRA veckor tills jag och Lewis åker till sverige. Jag borde inte hålla på att räkna veckor och dagar för då brukar tiden stå stilla, men jag KAN inte låta bli! Jag ser fram emot det mycket.
Lewis leker med sitt flygplan och att de flyger till Sweeeeden. Han vill nog också att det ska vara den 25:e juli och dags att åka.

Idag är det strålande sol och 25 grader varmt ute. Typiskt att det inte var så när Tottan & Staffan besökte oss. Det var fint på torsdagen, men sedan var det faktiskt ganska kallt, mulet och blåsigt.
Vi vistades mycket ute ändå till Lewis stora förtjusning. Vi grillade i Tonys trädgård på ondagen, vi hade picknick i parken på torsdagen men vi stannade hemma på fredagkvällen med Lewis för då var karlarna på puben och såg fotboll.
På lördagen tog vi tåget till Brighton och spenderade dagen där. Det var kallt, så tyvärr kunde inte Lewis bada fast han nog gärna velat. Han kastade sten i havet och var ganska nöjd ändå.
Vi hittade en jättebra restaurang att käka lunch på. De hade buffet och vi åt massor av olika mat. Det fanns sushi, pizza, mexikansk, indisk, kinesisk, engelsk och så fanns det fisk och skalkdjur av alla sorter. Till efterrätt fick man ta glass med tillbehör, friterade ananas eller äpplen, tårtbitar och bakelser. Dit ska jag gå igen!
Vi kom hem trötta på lördagen, och på söndagmorgon stack Totts & Staffan till Camden. Jag och Lewis stannade hemma och softade medan Brian stack och simmade. Det var Fars Dag och Lewis hade gjort ett jättefint kort till Brian på dagis. Lewis och jag bakade en tårta.
När de kom hem igen var det dags att åka till Chingford och grilla hemma hos Brians föräldrar. De hade bjudit Lesa med familj och även Brians faster och moster och kusin. Vi började med hamburgare och korv med bröd. Sedan blev det kyckling med sallad, pastasallad, coleslaw, ris och grönsaker. Sedan grillades revbensspjäll som var dundergoda. Till efterrätt fick vi chokladtårta eller tårtan som jag tagit med.
Vi drack vin och umgicks. Staffan fick även smaka av Shirley's rom från Jamaica. Den är inte att leka med, men han tyckte den var god och Shirley blev nog mycket nöjd.

I går morse åkte vårt främmande tillbaka till sverige, och nu är lägenheten tyst och lite tom igen när man kommer hem från jobbet.


Jag kollade lite på youtube från bröllopet, och jag måste ju säga att det var mycket vackert. Jag brukar inte vara så intresserad av kungahuset, men ett bröllop var ju värt att se. Seremonin i kyrkan och när de sa ja var jättefint, talet som Daniel höll till Victoria fick mig att gråta en tår och sången som sjöngs av Björn Skifs och den där tjejen var också jättefin.


Grattis Mammsen

Personalize funny videos and birthday eCards at JibJab!

I'm so excited!

Nu så kommer Tottan & Staffan snart. De är på tåget mellan Stansted och Tottenham Hale nu. Jag ska hämta Lewis på dagis efter jobbet och sedan hämtar vi dom!
I'm so excited and I just can't hide it... ♫♪

Tottan och jag har känt varandra i 38 år. Tänka sig. Jag undrar om Lewis kommer ha någon kontakt med Nicolay (som han känt sedan han var 1) när de är 40?

Musik vi lyssnade på då: (och dansade till på vardagsrumsbordet med hårborstar i händerna som mikrofoner)


Andy Warhol tribut


apropå ingenting

Jag hade en intervju i morse på en arkitektsfirma i City (typ St. Paul's) som en administratör 3 dagar i veckan. Jobbet lät helt perfekt med just de arbetsuppgifter jag skulle vilja jobba med. Dessutom skulle det innebära två dagar i veckan hemma med min pluttesnutt!
 
I helgen diskuterade jag det med Brian och kom på några negativa punkter:
Lönen skulle bli cirka lika som mitt nuvarande jobb eftersom det jobbet bara är deltid
Det skulle innebära att jag måste lämna Lewis tidigare på dagis och hämta honom senare.
Den stora negativa faktorn var förstås att jag inte längre får ledigt under loven!
Detta var den avgörande faktorn. Jag ringde och sa nej tack innan jag ens kommit på intervju. Kommer jag ångra mig? Förmodligen inte när jag får mitt 5-veckors långa sommarlov...

Apropå ingenting så är ju prinsen och Orlando Bloom hur lika som helst!


Prince Carl Philip of Sweden Totally Looks Like Orlando Bloom

see more Celeb Look-A-Likes


Beslutsångest som heter duga

Lewis har riktiga problem att ta beslut. Inget konstigt alls. Han är ju bara 2 år!
Det spelar ingen roll vad det är som han har svårt att besluta sig för, han blir lika ledsen och arg varje gång han väljer. "Vill du ha t-shirten med Monstertruck på idag? Eller Ben 10 tröjan?" säger jag och tycker att jag är jättepedagogisk som låter honom välja och på så sätt ska han bli nöjd och glad med val av tröja. Det har man ju läst, att inte JAG som föräldrer ska välja åt honom för är det klart att det blir motstånd och tårar som kan leda till värsta utbrott.
Så han säger "Monstertruck". Ok, bra "ta på dig den, då" Då börjas det "NEEEJ! Inte monstertruck!" Gråt och skrik. "Ok, så ta Ben 10 tröjan". "NEEEEEJ! - Monstertruck-tröjan!"
Han står och grinar och pekar än på sin blå t-shirt och än på den svarta.
Vi tar den blå, och han gråter tills han glömmer bort det. När det är dags att åka till dagis och jag frågar om han vill ha sina crocssandaler eller sandalerna mormor köpte, så börjar det om igen. Samma visa. Sedan är han ledsen hela 10 minuter i bilen tills vi kommer fram till dagis. Då har han helt glömt bort dilemmat om sandaler och han är ju faktiskt helnöjd med sitt val.
Jag tänkte att jag kanske skulle sluta ge honom ett val, och välja åt honom så jag slipper det här skriket och alla utbrott, men han ska väl lära sig att välja. Han måste ju lära sig att om man väljer så måste man stå för sitt val och man kan inte få ALLT här i världen.

åh, vad jag känner mig trött. Ingen har väl påstått att barnuppfostran var lätt...


Gräsänka

Brian var i Prag från fredag morgon till söndag kväll, och i går morse stack han på kurs i tre dagar och kommer hem på torsdag. Jag måste bara ge min respekt till alla ensamstående föräldrar som klarar av allt ensamma. Det är inte lätt.

Lewis och jag stack till IKEA och käkade köttbullar igår kväll. Sedan stannade vi i restaurangens lekhörna ett tag så att Lewis fick leka med barnen där. Han var jättetrött när vi väl kom hem efter åtta. Jag ringde Tottan för att kolla om de skulle ta tåget från flygplatsen idag eftersom de landar på eftermiddagen. Till min förvåning så kommer de nästa vecka! Ja jösses, jag får nog inse att jag börjar bli gammal och gaggig nu vid nästan 40års ålder!

När Lewis somnat så kollade jag på sista avsnittet av Luther. Den serien har varit otroligt bra och jag kommer sakna den. Kommer den till sverige så rekommenderar jag den starkt! Huvudskådespelaren är inte så tokig att se på heller...

Färdigsytt!

Nu har jag sytt en tunika och en maxiklänning till sommaren, och nu vill jag inte se min symaskin på ett bra tag!
Här är resultatet:
Den här långklänningen blev jag riktigt nöjd med och det kanske blir den jag har på Tom & Amandas bröllop istället.
Den här syveckan har jag lärt mig att för att sy i trikå, så måste man ha speciell tråd och symaskinsnål. Man ska även sy sicksackstygn och INTE rakstygn eftersom de inte töjer sig med tyget.

Half Term (Mitt-i-terminen-ledigt)

Här har det varit fullt upp sedan i fredags.
På lördagen var jag uppe tidigt och stack och handlade. Jag har upptäckt att den bästa tiden att mathandla är 7 på en lördagmorgon. Då slipper man trafik och tokmycket trängsel i affärerna. När jag kom hem stack vi till badhuset. Lewis är som en fisk i vattnet. Han provade sina simglasögon och gillade att kunna vara under vatten och titta ordentligt, men han gillade INTE att sätta på sig dom eftersom det drog i hans långa lockar.
Efter simningen hade vi en ganska lugn eftermiddag och tittade på AstroBoy som Lewis gillade lika mycket som vi gjorde.
Den blir nog den nya favoriten.
På söndagmorgonen regnade det inte! Jag och Lewis tog tillfället i akt och gick ner till parken med cykeln. Han cyklar så fort och med sådan säkerhet och balans nu att han sliter ut sina skor eftersom han stannar med fötterna på sin balanscykel.

Det var Kamrons 7årsdag den 26:e maj, så detta skulle firas i dag med en Barbeque (grillfest) hemma hos Kamron. Vi hämtade farmor och farfar på vägen, och Campbells hus var som vanligt FYLLT med folk och stämningen var på topp. Lewis hade en fantastisk dag med mycket lek och skoj. Han dansade till och med i trädgården. Kamron fick mycket presenter, och en fin chokladtårta som var himmelskt god!
På måndagen var det röd dag, och vi gick till parken alla tre och där träffade vi Brians kompis Graham som bor i Walthamstow. Han hade sin lille kille Finley med sig. Finley har börjat på samma dagis som Lewis, så vi hoppades att de skulle leka ihop, men Lewis är 10 månader äldre än Finley så han såg nog honom som en bäbis. Finley ville självklart göra allt som Lewis gjorde och Lewis sprang i från honom...
I tisdags vaknade jag och Lewis 9:30!!! Vilken sovmorgon. Vi gjorde iordning oss snabbt och åkte till Svetla som planerat. Hon hade pojkarna klara och vi stack direkt till en öppen förskola där de fick leka med alla leksaker. Lewis gick direkt och hittade bilmattan med små bilar. Han provade några gånger att få Nicolay att också komma och leka med bilar, men lyckades inte så bra, så han fick leka själv med bilarna.
På eftermiddagen trotsade vi regnet och gick till Valentines Park i Ilford. Killarna sprang, busade och tjoade. Det var skoj att se Nicolay & Lewis tillsammans igen. De leker som bästa vänner fast de inte pratar samma språk. Nicolay pratar fortfarande bara Bulgariska.
Lewis, Nicolay & Mario bak i Svetlas bil! Skoj, skoj, skoj
SVANBEBISAR!
Igår lämnade jag Lewis på dagis och stack till Ilford för att handla på en syaffär. Jag hade försökt sy en tunika, men tråden gick av. Efter att ha kollat lite på internet igen, så insåg jag att man måste ha både speciell tråd och nål till symaskinen för att sy i trikå. Dessa inhandlade jag och sedan spenderade jag dagen att sy. När jag var färdig klippte jag ut mönster till nästa projekt...
Ny klänning?
Jag önskar att jag hade ett högt, stort bord att stå och klippa vid för nu har jag ont i hela kroppen efter att ha krupit omkring på golvet.
Idag kan jag inte sitta inne och sy. Vädret är strålande, så jag funderar på att ta Lewis till Hampsted Heath.

RSS 2.0