Helgen innan påsken

Lewis är riktigt van i vattnet nu, och har absolut inget emot att få huvudet under ytan längre.
Han försökte simma lite i lördags också, men eftersom bassängen är så grund så springer han mest omkring och hoppar lite som en hoppetoss.
Efter badet i lördags så stack vi hem till Eunice & Shirley och grattade Eunice på 69-årsdagen.
Kusinerna kom och även Deans barnbarn Dante. Lewis hade jätteroligt hela dagen och somnade som ett ljus innan sju, och sov sedan i 13 timmar. Vi missade ju en timme också, så han var inte vaken förrän kl 9 på söndag-morgonen.

Våra middagsgäster kom inte på söndagen. Blakey, Jess och lilla Tyler kunde inte åka tåg eftersom Victoria Line var avstängd. De körde istället, men gav upp efter att ha setat i trafik i 2 timmar och inte kommit särskilt långt alls hemifrån. Vi fick äta köttfärslimpa, klyftpotatis och morötter själva istället.

Vi har påskpyntat lite grann. Lewis och jag har även sått lite basilika och oregano i små krukor som vi ställt i köksfönstret. Vi påskpyntade även dessa krukor så här fint.

örtodling i köksfönstret som påskpyntats

Gladaste ungen


Efter en fotbollsmatch ute vid garagen kom vi hem och åt lite godis som Lewis fått av Tony, grannen. Så här glad ser man ut då


Fotofix

Klockan är inte ens tio och jag tror jag ska gå och sussa. Jag är helt slut.
Jag har setat framför datorn mycket den här veckan och plitat med ett foto. Det är Brians morföräldrar och det enda foton som hans mamma har av dom. Originalet var inte särskilt tydligt och väldigt litet, så jag erbjöd mig att fixa till det lite på Photoshop. Jag är inte riktigt klar än, men här är det ialla fall
I morgon fyller svärmor 69 år så då ska vi dit på lite lätt lunch och tårta. Lesa, Dean och kusinerna kommer också vara där. Det blir nog full rulle som vanligt.

Roligt, va?

Vår lilla kille pratar så mycket nu.
Jag blir rädd att jag ska glömma den här tiden. Hur han var innan han pratade alls, hur gullig han är när han säger Pekka Pig istället för Peppa Pig och hur han säger Bälling om sin älskade välling.
Allt händer ju så fort, och fast jag har bestämt mig för att skriva ner sånt han säger och gör, så hinner jag ju inte. Bloggen finns ju ialla fall, men vem vet hur länge? Tänk om Blogg.se bara krashar en dag och så har allt försvunnit som man setat och plitat ner alla dessa månader.

Igår morse satt Lewis i sitt rum och pusslade vid sitt bord. Jag gick och plockade kläder och var bakom honom utan att han visste att jag var där.
Plöstligt nyser jag våldsamt och Lewis hoppar högt i stolen och vänder sig om med ett minst sagt förvånat uttryck. Jag börjar skratta och går in i badrummet och skrattar för mig själv så han inte ska höra.
Ibland blir han så arg när jag skrattar åt honom.
Jag skrattar och skrattar, för det bästa jag vet är att se människor som blir skrämda. Det är ju vansinnigt roligt. Han måste hört mig skratta ialla fall, och kommer in i badrummet. Men han är inte arg, han ser lite road ut och säger "That was funny, wasn't it mummy?" Ord för ord - helt klockrent! Nu börjar en ny fas med bättre konversation och lite humor från min son


Balanscykeln äger

Nu är vi lite smått magsjuka alla tre, men vi mår ändå ganska bra. Jag och Lewis stack till parken och han cyklade!
Jäklar vad han cyklade. Han har blivit helt otroligt bra på det måste jag säga.
Jag är så himla glad att vi köpte en balanscykel och inte en trehjuling eller stödhjul. Han har ju redan lärt sig balansen.
Vi träffade en pappa och en dotter som höll på att lära sig att cykla. Hon var väl typ 6 år och hade stödhjul. Pappan tittade på Lewis och sa att fasen, han skulle nog också köpt en balanscykel ändå. "How old is he"? Jag berättade att han är två och ett halvt. Pappan tappade nästan hakan och jag log mitt "Stolt mamma"-leende -IGEN.
Nu måste han ha hjälm för nu går det undan, så Brian och Lewis har åkt iväg för att inhandla en hjälm

Varsel och nedskärningar på VT...

Då så kanske jag får lov att byta jobb igen. Jag har redan börjat leta lediga jobb och har sökt två.
Firman annonserade att flera anställda ska få gå i april pg a lågkonjunkturen. Jag är ju inte fast anställd, och därför får de uppsagda möjlighet att söka mitt jobb. Nu tror ju inte jag att någon skulle vilja ha MITT jobb, men man ska aldrig säga aldrig.
Just som jag trott att jag var ganska säker och kunde slappna av i påsk, så kommer det här bombnedslaget och förvandlar påsken till jobbsökarveckor! Pest och pina.

De två jobben jag sökt är
1. Receptionist/Kassörska på en skola i Leyton. Det är också bara under skoltid så passar mig perfekt. Leyton ligger nära Walthamstow och vore inte alltför kämpigt att ta sig till på morgnarna.
2. Sekreterare till direktören för en dagsiverksamhet i Islington. Detta jobb är deltid, men med de vanliga fem semesterveckorna istället för alla skollov.

Jag hoppas att ingen vill ha mitt jobb. Jag vill inte börja leta jobb, gå på intervjuer och oroa mig igen!


På en gladare not, så skiner solen igen och det är varmt ute. Riktigt varmt och det känns som vår i luften. Jag såg krokus och påskliljor i rabatterna när jag var ute på lunch.

Körig, men kul helg


Såna här röjiga helger har ju inte jag längre. Nu är jag trött och skulle vilja sova, men istället sitter jag på jobbet med huvudvärk. Till råga på allt så skiner solen och det är ganska varmt ute - cirka 10 plusgrader! Då vill jag vara ute.

Plaza-reunion
På fredagen stack jag hemifrån sju och träffade Annika nere i Farringdon fyrtion minuter senare. Jag hade glömt hur jag hatar tunnelbanan med alla arga människor som trängs och knuffas och fnyser. Det var skönt att komma upp ur underjorden och in på Smithfields. Vi beställd en flaska vin direkt ibaren som vi tog med oss till vårt bord. Vi var först på plats. Snart kom Kamma med sin bebis i magen. Hon väntar bebis Nr 3 i maj, men såg lika vacker ut som vanligt och fick ändå alla killars blickar på sig vart hon än gick. Hon och jag träffades förra året, så vi hade redan fått uppdatering av våra liv sedan 1992 när vi slutade på Plaza hotell. Ulrika och hennes väninna Erika (som hon bor hos vid sitt London-besök) kom strax efter och det blev ett stim av skratt och skrik när vi alla återsågs. Ulrika & Kamma hade båda med sig foton och det var så roligt att se. Vi såg så unga ut och jag var smal! Ha! Jag visste väl att det fanns en gång i tiden då jag inte var tjock. Vi åt en god middag, och gick sedan vidare till S.M.I.T.H.s runtom hörnet där vi tog ett par drinkar till.


På lördagen vaknade Lewis kl 5 på morgonen. Jag var inte bakis - Jippi! Mycket trött eftersom varken han eller jag somnade om. På kvällen var det dags att fira Claudettes 50-årsdag. Vi hade bord bokat på Babinondas - en grekisk restaurang, och vi var 18 stycken allt som allt. Lewis blev jätteblyg och började gråta i bilen hos farmor och farfar eftersom Claudettes bästa kompis Marcia & hennes dotter Savannah satte sig i baksätet på min bil bredvid honom. Farmor Eunice kom till räddning och satte sig bredvid Lewis istället. Pust. På restaurangen var det väldigt trångt och inte bra för barn. Vi fick lyfta Lewis över bordet om han ville röra på sig. Vilket han ville.   Claudette fick mycket kort, presenter och pengar. Hennes son Philip var med och hans dotter Taya. Han hade skrivit så rörande i ett kort om hur mycket Claudette betyder för honom och hur han uppskattar allt hon gör, och hur hon "believed in him even when he didn't believe in himself..". Ja, det var så fint att alla vi kvinnor som läste det grät en skvätt. Han grät också när hans mamma läste det.
Rhiana som fyller 15 snart var jättesnygg och lika gullig som vanligt.
Middagen var god och bestod av Grekisk Meze, alltså lite allt möjligt och mycket av det! Vi var alla mätta och nöjda innan vi åkte hem strax innan tio. Lewis blev ledsen för han trodde att Rhiana skulle följa med oss hem, och det kunde hon inte.

Söndagen var Mother's Day i England. Jag fick choklad och fint kort på sängen, och sedan gjorde Brian en engelsk frukost med bacon, ägg, bönor och toast. Mumsigt. Jag stog mig ända tills kvällen då vi åt köttfärslimpa, potatis och gräddsås. Lewis och Brian åkte och grattade Eunice också medan jag stannade hemma och njöt av att vara själv en stund.


Bananen är ingen frukt

Visste ni att bananen inte är en frukt utan en ört? Jodå, så är det. Det fick jag höra på radion i veckan. Jag hörde också att man lär sig något nytt varje timme man lever. Kan det stämma? I genomsnitt möjligen. Jag har börjat lyssna på Talk Radio i bilen! Det är bevis på att man är gammal, va? Jag hänger ju inte alls med i musiksvängarna längre.
Lewis har varit hostig de senaste nätterna och lite gnällig på morgnarna.
Han har somnat åtta på kvällen nu när han inte längre sover middag på dagis. Det är faktiskt skönt och jag får mer gjort på kvällarna.
Som att se på tv, spela dataspel och t om lite tvätt då och då Winking Smiley Pictures, Images and Photos

Jag tycker att det borde bli vår snart! Jag längtar så efter att få känna solsken på min hud, värmen av solen och att få slippa bylta på Lewis så mycket kläder jämnt och ständigt.
Spring love it Pictures, Images and Photos
 Vi har en mycket körig helg framför oss. I kväll ska jag ut och äta med gamla jobbarkompisar från Plaza Hotel, i morgon firar vi Claudettes 50årsdag. Hon, Rhiana, Philip, Taine & Taya kommer ner från Birmingham tillsammans med Claudettes bästa kompis och hennes dotter. Vi ska alla till en restaurang nånstans i norra London så jag och Brian måste köra varsin bil plus att Lesa och Dean gör detsamma. På söndag är det mors dag i England så då ska vi väl till svärmor och fira lite. Jag hoppas att jag inte är för trött för att ta Lewis till badhuset i morgon.


Stolt mamma gråtfärdig vid kvartssamtal...

Föräldramöte!
Igår var vi på vårt första föräldramöte. Lewis "keyworker" Andrea mötte oss i deras personalrum halv sex i går kväll. Vi pratade om hur vi tycker att det har gått sedan han började dagis. Hon hade pratat med de andra fröknarna och de hade alla sagt att de var imponerade av Lewis tal. Hans engelska har ju blivit mycket bättre sedan han började. Hon sa också att han är mindre "clingy" med Christal. Hon var hans första "keyworker" och i början ville han alltid sitta med henne och han gick till henne om han ville ha tröst eller en kram. Nu går han till den lärarinna som är närmast till hands. Det tyckte hon var bra, och det höll vi med om. Det betyder ju att han känner sig trygg med dom alla.
Hon sa även att han var mycket artig och alltid säger please och thank you. Han tar aldrig en leksak från ett annat barn eller bråkar om nåt. Han går alltid till en vuxen och ber om hjälp. De gånger han blivit biten av ett annat barn (vilket hänt 3 ggr) så har han inte bitit tillbaka eller bråkat med barnet i fråga, utan genast gått till en fröken. Det är jätteskönt att veta att han gör så. Hans "rollspel" som de kallar det är väldigt utvecklat för hans ålder, och han är ofta den som hittar på lekar och får med sig en trave barn i leken, han är populär med de andra barnen och hans självförtroende har blivit bättre. Allt hon sa gjorde att jag fick tårar i ögonen av stolthet. Vi bestämde att han inte sover middag på dagis eftersom han inte gör det hemma längre. Då somnar han nog tidigare på kvällarna precis som han gör på helger eller som nu när Brian vart hemma ett par dagar.

Helgen
Brian var ute med Tom i fredags kväll och sov över hos honom, så Lewis och jag hade kvällen för oss själva. Svetla och Nicolaj kom över en stund för att hämta posten och prata lite. Pojkarna lekte bra som vanligt, men som vanligt såg Lewis rum ut som en bomb slagit ner efteråt. Nicolaj vet verkligen hur man lyckas ställa till så mycket som möjligt under så kort tid som möjligt!
På lördagen kom Brian hem tidigt och hade inte sovit bra eftersom katten gett honom allergibesvär. Jag tog Lewis själv till badhuset, och det gick jättebra. Den här gången var stora rutshkanan stängd hela tiden, men Lewis hittade på en ny lek om att hitta Nemo och Nemos pappa i bassängen.

Söndagen var solig och fin, men med kalla vindar. Jag och Lewis tog cykeln och gick till Lloys Park. Han cyklar så bra nu på sin lilla pedallösa balanscykel. Han var helt slut när vi kom hem igen strax innan ett. Jag skulle hämta Annika kl 1 på stationen och som tur var så var även hon lite sen. Jag hade kollat upp en restaurang i Buckhurst Hill som heter Tobys Carvery, så dit körde jag. Det var ett ganska stort ställe med massor av folk. Vi fick vänta ca 20 minuter på ett bord, men det var det värt. Maten var mumsig och efterrätten var underbart god. Efteråt åkte vi till IKEA och handlade lite köttbullar, godis och vaniljsås. Annika hade med sig en handväska, smycken, en kavaj, en fin sjal och skor som hon inte använder till mig.  GUlliga hon!
Vi ska träffas igen på fredag då det blir Plaza-träff för fyra av oss tjejer som jobbade på Plaza Hotel för sisådär tjugo år sedan. Det ska bli jätteskoj.

Kanske vi får dricka såna här på fredag? Mmmmums


Kaffepaketsväska!

Jag har setat och spånat lite på internet och försökt hitta inspiration till att sy en väska igen. Då hittade jag det här reportaget om en ung tjej som syr väskor av kaffepaket! Dunderbra väskor att ha med sig till Tesco!
Klicka här för mer info
Det här fick jag ju lov att kolla upp mer, så jag hittade ganska mycket om det på nätet. Den här bilden är av en annan bloggerska som gjort en väska av finska kaffepaket

Snart helg igen!

sun_shine Pictures, Images and Photos


Det är kallt, men det börjar faktiskt att kännas som vår ute. När solen skiner känns allt lättare. Nu är det snart helg igen dessutom.


Jag tar nog med Lewis till badhuset igen på lördag. Han hade ju så skoj förra lördagen. Vi var där från 10:30 till 12:45 och var i badet hela tiden. Det är inte som Vattenpalatset hemma i Eskilstuna där man kan gå och sätta sig med medtaget eller inhandlat fika. Nej, man badar bara helt enkelt. Deras Waterslide är stängd förutom vid två tillfällen under förmiddagen då de blåser i en visselpipa för att förkunna att NU så, är det ok att åka i rutshkanan i 5 minuter. Sedan stänger dom igen. Jag ska försöka få med mig Lewis nästa gång.

På söndag ska jag träffa Annika. Brians pappa fyller 68 på lördag, men de ska fira på söndag! Det hade jag inte räknat med när jag stämde träff med Annika Pannika, så då får Brian gå själv till sina föräldrar den här gången. Mars är en ganska så hektiskt månad när det kommer till firanden. Claudette fyller 50 helgen efter samtidigt som det är Mors dag i England. Sedan fyller Brians mamma i slutet av mars!

cupcake Pictures, Images and Photos

 Det blir många presenter och kort.
Annika och jag ska käka lunch och sedan ska vi ta en tripp till IKEA och kika lite. Förmodligen handlar vi en massa godis, kakor, köttbullar och annat smått och gott. Det var länge sedan vi sågs (som vanligt) så det ska bli skoj.

Min smarta son och sånt

Nu har vi haft soligt i två dagar! Brian har varit hemma igår och idag eftersom Eunice gör "jury service". Alltså hon får lov att åka till rätten på morgonen och se om hon blir vald att bli jurymedlem i något rättegångsfall. Hon måste vara där i minst två veckor, men det kan ju ta hur länge som helst om hon får nåt fall som pågår en längre tid! Brian är ialla fall hemma 2 dagar den här veckan och nästa vecka. Sedan får vi väl se om Lewis måste gå på dagis 5 dagar i veckan tills Eunice är klar.

Som min kära mor sa, så är det ju faktiskt väldigt gammalmodigt med en jury. Eunice var väldigt nervös och orolig inför det här
Det är väl som allt annat i England; det har alltid varit så här och då kan man ju inte ändra på det! Hur skulle det se ut?

Nu är det 30 dagar kvar tills påsklovet. Inte för att jag räknar eller så... Men då ska jag försöka sy min klänning. Kanske en väska också om jag känner mig kreativ och har tid. Innan dess måste jag ner på marknaden och hitta snyggt tyg.

Här är ännu ett mönster som jag hittade och som jag gillar. Halterneck är snyggt, men inte på mig. Mina axlar ser om möjligt ännu bredare och större ut, så det får nog bli V-ringad och lång.

Lewis säger så mycket roligt nu. I lördags när vi var i badhuset, så frågade jag honom om han ville åka waterslide med mamma. Alltså den stora rutshkanan. Han tittade upp i taket där jag pekade och tittade frågande på mig och sa "Mum, we can't" "I can't fly!" Han såg inte trappan!

Han säger ofta "I love you" och i helgen sa han älskling till mig. heart Pictures, Images and Photos
Han gillar att svara "Not really" om jag ber honom göra något.
"Lewis, kan du plocka upp bilarna och lägga dom i lådan?" "NOT REALLY"
"Lewis, kan du hjälpa mamma?" "NOT REALLY"
Annars älskar han att hjälpa till med allt just nu. Om han tramsar när man ska ut, så räcker det om jag säger "Lewis, hjälp mamma att bära väskan" så kommer han genast och bär väskan ner för trappan.
Han kan rabbla upp hela alfabetet på engelska och nu lär han sig hur bokstäver ser ut och hur de låter på svenska.
Jag försöker inte få honom till något underbarn, men om han tycker det är skoj att lära sig, så kan vi ju fortsätta tycker jag.

 


RSS 2.0