Inte så dumt alls egentligen...

Nu har min lediga vecka tagit slut och i morgon ska man tillbaka till jobbet igen. Jag kommer knappt i håg vad jag gjorde denna vecka. Låt oss tänka...

Måndag
Lewis hade feber på natten, men mådde bättre under dagen. Det var Brians födelsedag och solen sken så vi körde ner till kanalen, parkerade vid tågrälsen och gick över kanalen till Springfield Park. En hääärlig dag som du kan se här

Tisdag
Vi vaknade sent. Rhiana & Claudette hade sovit över efter att Brian hämtat dom hos sina föräldrar sent på Måndagkvällen. Brian stack och simmade.
Vid lunchtid åkte vi till köpcentrumet i Walthamstow och träffade Eunice med Layla & Kamron (som ni ser på bilden så är nu 9-åriga Layla längre än 15-åriga Rhiana).
Eunice bjöd alla på fika och sedan köpte hon julklappar till barnen (kläder som fick provas och godkännas först). På eftermiddagen tog jag med alla barnen till IKEA så att Eunice & Claudette fick handla lite mer i fred.

Onsdag
Brian hämtade RugDoktorn som han hyrde i 24 timmar tillsammans med grannen Tony. Lewis fick vara på dagis hela dagen, och Brian gick sedan runt med makapären och tvättade heltäckningsmattorna medans jag sydde två väskor. Goa han.

Torsdag
Lewis fick vara på dagis halva dagen. Jag gick till marknaden och handlade tyg och dragkedjor, och sedan sydde jag lite innan vi hade möte på dagis och fick höra enbart positivt om vår gulleplutt.Photobucket

Fredag
Jag gjorde ingenting särskilt i fredags. Jag tvättade lite, spelade lite Age Of Empires på datorn och helt plöstligt var det dags att åka till Billet Corners dagis för Halloween Tea.

Igår, lördag tog jag och Lewis en promenad - eller rättare sagt han cyklade och jag promenerade! Först gick vi till en lekpark vid en skola. Lekparken är ganska rolig och lite roligare än den i Lloyds Park. Det blir så trist att alltid gå till samma park. Lewis hade skoj och vi lekte "it" eller "kull". Sedan cyklade han runt i parken lite innan vi gick till marknadsgatan och tog en fika vid ett cafe'. Det var varmt nog att kunna sitta ute. Lewis bestämde att mormor skulle vilja följa med dit. Det ska nog gå att ordna tänkte jag. Om sisådär tre veckor!
happy clapbaby somersault
Slutligen - tack för era kommentarer. Det är alltid lika roligt att se att någon läser och vill skriva en liten rad till mig

Photobucket

Halloween Tea på dagis


Dagismöte

Jag trodde att jag skulle peppa mig själv med mitt inlägg igår, men det gick inte så bra. Jag tog inte några foton på spjälsängen. Det jag gjorde var att jag sydde en necessär. Den blev pytteliten, men väldigt söt. Jag ska inte lägga upp nån bild på den, för någon kanske ska få den i julklapp.
På eftermiddagen åkte jag och Brian till dagis och hade kvartsamtal eller vad det kan kallas med Lewis "Key-worker" Andrea. Hon berättade att Lewis är duktig att äta på dagis och frågar alltid efter mer om han vill ha mer, han dricker mycket vatten mellan måltiderna och när han hämtar sin vattenflaska så tar han även Ishaq & Malarchys flaskor och ger dom deras. Han är bästa kompis med dom två och dom är alltid tillsammans.
Jag är så glad att han redan har bästisar.
Hon sa även att hans självförtroende ökat och att han inte är så blyg inför främlingar som fotografer, föräldrar och andra vuxna som kommer till dagis.

Idag ska jag...

Idag ska jag
  • Ta foton på Lewis spjälsäng så att vi kan sälja den
  • Sy en necessär
  • Ha kvartsamtal med Lewis fröken Andrea
  • Lyssna sönder Rihannas nya låt ONLY GIRL (in the world) - Jäklar, vad bra den är!

Skogsväska, miljöväska och mer Tescopoäng!

Så äntligen fick jag tid och lust att sy en praktisk väska av mitt vackra tyg. Jag köpte tyget för många år sedan, och har alltid velat gjort en stor väska av det, och idag blev det av. Så här ser den ut:
Den var lätt att sy och tog nog bara en timme drygt. Jag ska nog sy mera som jag kan ta med när jag handlar mat så slipper jag använda plastpåsar. Plastpåsar är inte bra för miljön, och på livsmedelskedjan Tesco där jag handlar mest, ges extrapoäng på kundkortet för varje plastpåse man tackar nej till.

En vacker höstdag i Springfield Parken


Star struck

Igår var det lugnt på jobbet. Jag och Emma satt och pratade om vilka kändisar vi sett i riktiga livet (förutom de vi sett på scen förstås).
Det roliga är att de är ju människor som du och jag, och ändå kan man inte hjälpa att man blir Star Struck. Ja, när man tappar vettet bara för att man står framför en kändis.
Här kommer en sammanfattning av mina kändismöten här i London

Söta knappar

Hur underbart söta är inte dessa Londonknappar från dawanda?
Jag vill ha dom på min kommande kappa. Kanske blir lite rörigt med tanke på att tyget nog kommer vara mönstrat? Kanske jag ska välja omönstrat tyg? Kan man sy en kappa runt valet av knappar? Helknäppt ju...

Mobo ikväll

Ikväll är det dags för Mobo Awards (Music Of Black Origin). Det brukar alltid vara jättebra artister. Nu går ryktet att Gamu Nhengu kommer uppträda ikväll. Jag hoppas det är sant!
Hon var min favorit på englands idol-program "X Factor" men kom inte med i liveprogrammen. Jag och hela england var minst sagt förvånade att hon inte blev vald av Cheryl Cole (som nu till och med blivit kallad rasist), men kolla själv. Visst är hon enormt bra?

Gamu Nhengu


Lewis har roligt i badkaret


Lewis lär sig ett nytt trick

oj, vad det regnar ute! Det fullkomligt öser ner och jag är bara glad att jag inte behöver gå långt efter jobbet.
Bilen står ju parkerad under kontoret liksom. Hehe.
Fredagskvällen ute med tjejerna var skoj, men oj vad trött jag blev. Jag tog taxi hem med äldsta bruttan Debbie kl 1. Vi orkade inte mer då. Skoj hade vi fram tills dess ialla fall.
Lördagen gick jag till svärföräldrarna och hämtade bilen som fått stå där över natten, och sedan stack jag till Tesco och handlade. Guud, vad JULIGT där är. De har börjat sålt julsaker redan sedan september men varje vecka blir det bara mer och mer. Det känns inte som om julsakerna behöver inhandlas än.
På lördagnatten började Lewis kräkas. Han var jätteduktig, plutten, och kräktes i hinken nästan varje gång. Han hade fått någon magsjuka, och åt ingenting hela söndagen. Han låg mest och tittade på film eller så läste vi bok för honom.
På måndagen var han frisk igen och vi bestämde att han kunde skickas till dagis. "But Mummy - I want to play with my train" sa han när jag ville att han skulle ta på sig och göra sig klar till dagis. När jag sa att vi måste åka snart, så la han huvudet på sned och tittade på mig med sina vackra ögon "but MUMMY, I'm not well..."
Jodå. Han lär sig tidigt.

en film med Lewis

Lewis fick en ny leksak. Det tog lite tid att komma på hur han skulle göra. När han äntligen kom under fund med det så blev han LYCKLIG!

FREDAG!

Photobucket

Jag älskar fredagar! Det är väl underbart att vakna och veta att idag är sista arbetsdagen den här veckan? Lewis älskar också fredagar. Han ler stort och nöjd när jag säger att det är FREEEDAG idag! Då vet han att det vankas godis och fredagsmys. Sa jag Fredagsmys? Burr, jag hatar det ordet!
Helgmys kan vi väl säga istället?
Jag ska ialla fall ut med tjejerna från jobbet ikväll. Vi ska först ut och käka på en restaurang, och sedan blir det nåt dansställe här i krokarna. Det ska bli så skoj, så skoj.
PhotobucketPhotobucket
girl dance

Alla sverigegäster är nu hemma i sverige igen

Lewis och Gunnar hade mycket roligt när Tottan & Gunnar hälsade på. Gunnar är en mycket bra kille och finfin kompis till Lewis.
Nu är Lewis förkyld med feber och hosta. Brian var hemma igår med honom och stannar hemma även idag.
Jag tror att han saknar dagis, men han får vänta tills i morgon.
Det känns skönt att det bara är två veckor kvar tills höstlovet. Jag ser fram emot att strosa på Walthamstow marknad, titta på tyger, knappar och vackra band till min kappa!
Anna & Nina shoppade verkligen rejält när de var här. Fast de inte åkte in till centrala London en enda gång, så lyckades de hitta affärscentrum och handla varje dag. På torsdagen var de i Romford, på fredagen i Walthamstow och på lördagen åkte vi till Lakeside alla fem. Jag, Brian och Lewis handlade tre tröjor till Lewis på Primark för 60 spänn! Sedan gick vi direkt till biografen och såg Toy Story 3. Tyvärr så var Lewis inte särskilt intresserad och satt och sa att han ville gå hem. Jag och Brian tyckte ialla fall att den var bra.
Jag är ju en Barbiefantast, så jag uppskattade Barbie och Ken scenerna enormt. De var asroliga
I söndags var Lewis bjuden på barnkalas. Det var min kompis Nicole's dotter Skye-Marie som fyllde 5. De hade kalaset på Kids Corner i Epping.
Där fick de först leka i 1 1/2 timma i bollarna, på klätterställningarna och go-kartsen. Sedan blev det mat och tårta. De hade Pirattema så Lewis var utklädd för första gången någonsin. Han hade en svart/röd randig tröja, svarta brallor och en svart väst som jag sytt med rött foder och samma röda sjal runt huvudet.
Han var den sötaste piraten nånsin!

Att ta sig vatten över huvudet

Mitt nästa syprojekt blir ett försök att sy en kappa! Jo, du läste rätt: en kappa. Eller rättare sagt, en jacka.
När Tottan var här förra veckan så såg vi en kappa på Desigual som jag tyckte var så Jäkla snygg!
Den kostade dock £304 och det var för dyrt för min plånbok. Dessutom hade de inte min storlek. So...
...ide'n att sy en liknande kappa började gro i min hjärna.
Så här ser Desiguals kappa ut
Nu har jag köpt ett mönster som inte alls ser ut som denna jacka, men man får ju inspireras! Här är mitt nya Burda mönster
WATCH THIS SPACE...

RSS 2.0