Fråga Karin

just ja, jag fick klippa Lewis. Jag glömde ju att skriva det. Det var förra söndagen, så nu har han haft ojämnt klippt hår i lite över en vecka. Han ser lika gullig ut som vanligt, men nu slipper vi skriken och gråten när håret måste borstas. Hans afro blev mycket jobbigt att borsta och hålla snyggt.

Jobbet är ganska trist idag. Inte mycket att göra alls, det regnar, och jag är supertrött. Lewis vaknade 4:30 igår morse och jag har inte rikigt tagit igen mig efter den tidiga morgonen.

Det som livar upp på jobbet är att jag är som en livslevande problemspalt.

I förra veckan berättade en tjej på jobbet att hon är gravid i 7:e veckan. Hon är jätteorolig för hon fick missfall för 2 år sedan. Hon vill inte berätta för någon annan än mig och hennes kille att hon är gravid. Jag älskar bebisar, graviditet och allt som har med bebismagar att göra så nu kan jag ju inte låta bli att mysle åt henne varje gång jag ser henne.
Idag kom två av mina arbetskamrater och pratade om sina pojkvänner. De hade båda (!) gjort slut med sina respektive under helgen. En av dom har blivit tillsammans med sin kille igen, men är nu inte säker på om hon ska stanna med honom. Den andra tjejen ska sova hos sin mamma igen inatt för att tänka ytterligare på situationen.
Jag har inga bra råd att ge direkt, fast ofta vill ju människor bara prata av sig, och ha någon som lyssnar.  Jag lyssnar gärna. Speciellt när det inte finns så mycket arbete att sysselsätta sig med.

Söndagsskoj

Idag gick jag och Lewis till parken som vanligt. Det var grått, vått och blåste kallt, men vi ville inte stanna hemma en hel dag till. I går var vi nämligen inne hela dagen förutom en kort promenade till affären.

Lewis cyklade runt i parken och kikade på områden som han vanligtvis inte stannar till vid. Jag tror han var lite trött på vår Lloyds Park. Man blir ju faktiskt trött på att alltid gå till samma ställe.

Ialla fall så kom Lewis bästa kompis från dagis dit med sin pappa. När Archie såg Lewis så skrek han “LEWIS” och sprang emot honom. Lewis blev överlycklig, tappade sin cykel I backen och sprang mot Archie och gav honom en stor bamsekram. De såg båda helt saliga ut. Sedan blev det lek, bus, spring och mycket skratt medan de lekte tillsammans I över en timme.  Helt lyckat besök till parken alltså.


Your song

Jag har äntligen känt mig lite kreativ igen och har sytt ett par kameraväskor. Klicka här om du vill ha instruktioner

Jag har kommit på att kappan är ju helt fel projekt för mig eftersom jag vill ha snabba resultat. Jag vill inte hålla på att sy en hel dag bara för att sedan stoppa undan projektet och fortsätta en annan dag.

Det är trist, och då tappar jag intresset. Jag vill sy och sedan kunna använda min nya kreation DIREKT
Jag ska försöka avsluta den någon gång, men det måste vara när jag är ledig och har en vecka på mig att fixa den.


Jag gillar för tillfället denna version av Elton Johns "Your Song". Ellie Gouldings version...

TO CUT OR NOT TO CUT....


Vilken ära!

Vaccineringen gick bättre än förväntat, men inte bra.
Lewis tog den första sprutan och såg helt chockad ut. Gjorde tanten illa mig??? Såg han ut att tänka. Varför gör hon illa mig? Sedan kom gråten och "Ouch Ouch Aj aj". När hon skulle sätta spruta i andra armen fick jag lov att hålla i honom riktigt hårt för att hon skulle lyckas. Han ringlade sig som en ål, och han är ju stark som en oxe. Efteråt fick han godis, men han ville inte gå till dagis direkt. Vi gick hem och tittade på Peppa Pig, och sedan gick vi till dagis. Lewis cyklade och jag gick. Det tog 1 timme och 24 minuter! Jag som sedan fick lov att gå från dagis till jobbet var MYCKET tacksam att det inte regnade för en gångs skull.


På jobbet kom Catherine och sa att hon hade en fråga att ställa mig. Jag tittade misstänksamt på pappren i hennes hand, men kunde inte hitta någon ledtråd...
.."it's a bit special" sa hon
"I want you to be my bridesmaid." Jag hoppade upp och kramade henne och sa ja på störten. Som hon sedan sa, så har vi ju inte känt varandra väldigt länge, men hon och jag har blivit bra vänner och vi skulle göra nästan vad som helst för varandra. Hon ska ha 8 brudtärnor på bröllopet. Det är vanligt i England att ha väldigt många.
Nu gifter hon sig inte förrän i juli 2012, men ändå - ååh, vad det ska bli skoj! Jag som bara varit brudtärna på Tottans bröllop förut.

3års vaccinering...

Idag ska vi till vårdcentralen kl 9:40 för att Lewis ska få sin 3år och 4 månaders vaccination mot polio, kikhosta, difteri och stelkramp. Allt på en gång! Jag bävar inför detta besök. Igår på dagis pratade jag med Ishaqs mamma som är sjuksköterska, och hon sa att de får en spruta i vardera armen.

Jag har berättat för Lewis att vi ska till doktorn i dag, och han kommer ju inte ihåg några sprutor han fick som bebis så han tycker att det ska bli kul att gå dit. Photobucket

Han pratar om det med samma entusiasm som om han ska på kalas. Ishaq som är äldre har redan fått dom, och hans mamma sa att hon gett honom godis att sitta och mumsa på samtidigt. Det ska jag också köra med, för jag vill ju inte att Lewis ska bli rädd för att gå till BVC. Han gillar ju att gå dit!


Photobucket

Håll tummarna för oss...

Han kommer att krossa hjärtan!

hi tehre
Igår fick Lewis mig att må RIKTIGT jäkla bra. Han ville som vanligt "fajtas" efter middagen. Jag hade ju hoppats att detta skulle vara bortglömt efter två veckor i sverige. Men ICKE. Han tycker nu att det är fajttajm efter maten.
"Men Lewis", sa jag "jag är ju trött" "Mamma är gammal och behöver vila efter maten". Han tittade på mig med sitt finaste leende och svarade "NO mummy, you are not OLD! Look at your face - it's beautiful!"
Tror ni jag smälte eller? Jag lekte fighting längre än nånsin förr...
Photobucket
För övrigt så regnar det i London. Det har regnat non-stop hela dagen och fullkomligt öser ner. Undrar hur det går med taket på vårt hus. Det lär bli många översvämningar i stan ialla fall.
Photobucket

Lägenheten och de 3 andra i huset där vi bor ska säljas, så nu blir det till att börja leta nytt boende. Vi måste börja kolla i garaget vad som ska sparas och inte sparas. Det tycker jag ska bli HEMSKT jobbigt men det är något vi borde ha gjort för länge sedan. Det ligger lådor med saker som inte använts på 8-10 år därute, så då borde ju i princip allt kunna slängas.

Nu ska jag dricka en kopp te som vi gör här i tre-tiden i england. Adjöken...

Min lilla 3-åring...

"Mamma, you bought me" sa Lewis häromdagen så där helt spontant. Jag fick då förklara att han faktiskt kom från min mage, men han såg så fundersam ut att jag kanske skulle hållt med om att han blivit köpt. Tills vidare ialla fall...


I förrgår gick han runt och synade marken. När jag frågade vad han gjorde, så svarade han "I am looking for foot prints". "Aha, så bra - ser du några?" "Yeah, footprints from Frogs" svarade han. Bra syn, va?

Photobucket

2010

1. Gjorde du något i år som du aldrig. gjort förut?
Ja, inget stort men jag gjorde en del saker jag aldrig gjort. T ex så började jag översätta lite åt OCR
2. Höll du några av dina nyårslöften?
Jag hade inga.
3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar 2010?
Ja, Janne & Linda fick lilla Texas, Sofie & Peter fick Vilma,  min vän Yulia fick en dotter och Fredrik & Elena fick en flicka.
4. Dog någon som stod dig nära?
Nej
5. Vilka länder besökte du?
Sverige endast
6. Är det något du saknat år 2010 som du vill ha år 2011?
Ja, mer tid att sy!
7. Vilket datum från år 2010 kommer du alltid att minnas?
den 31:a juli (lördagen efter min födelsedag) då vi firade min 40-årsdag med fest hos pappa och Susanne
8. Vad var din största framgång 2010?
Framgång? Att lära och uppfostra min son antar jag. Jag är så stolt över den lille pojke som han är.
9. Största misstaget?
Det kan jag inte minnas att jag gjort nåt?
10. Har du varit sjuk eller skadat dig?
Inget allvarligt. En och annan förkylning/influensa förstås
11. Bästa köpet?
Flygbiljetterna hem till sverige. Det går inte att sätta pris på att vara hemma med familjen.
12. Vad spenderade du mest pengar på?
DAGIS! Herrejösses vad pengar vi lägger på dagiset. Egentligen borde jag vara hemma med Lewis.
13. Gjorde någonting dig riktigt glad?
Lewis gör mig ordentligt glad, och att se bästisen Tottan glad med Staffan gör mig glad.
14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2010?
"Lilla snigel, akta dig..." Den sjöng vi på Västkusten när vi var på semester med mamma, Kurt och Brians föräldrar. Det kryllade av sniglar och Lewis lärde sig den sången.
15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Lite gladare än året innan. Mest för att Lewis verkar trivas bättre på dagis och det inte är så svårt att lämna honom på morgnarna.
16. Vad önskar du att du gjort mer?
Varit mer aktiv. Cyklat och simmat.
17. Vad önskar du att du gjort mindre?
Jobbat
18. Hur tillbringar du julen?
Julaftonen tillbringade jag, Brian & Lewis först hos pappa, Adam och Suanne. Richard kom med Annika. Sedan skjutsade pappa ut oss till Kvicksund och där tillbringade vi kvällen med mamma, Kurt, mormor, morfar, Nina, Martti, Bernt, Mattias, Anna, Oscar, Per och Joanna.
9. Blev du kär i år?
Näe, det blev jag inte.
20. Favoritprogram på TV?
I'm a celebirity, X-factor och Wallander
21. Bästa boken du läste i år?
Höstoffer av Mons Kallentoft
22. Största musikaliska upptäckten?
Oj, jag har inte lyssnat så mycket på nån särskild utan varit mer allätare.
23. Bästa konserten?
Jag har faktiskt inte varit på en enda konsert i år.
24. Något du önskade dig och fick när du fyllde år?
Pengar
25. Något du önskade dig men inte fick?
Nej, jag fick vad jag önskade.
26. Vad gjorde du på din födelsedag 2010?
Jag minns faktiskt inte eftersom vi firade min 40års dag två dagar senare - på lördagen. Det var en fest som jag aldrig ska glömma!
27. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Om jag vunnit lite pengar
28. Hur skulle du beskriva din stil år 2010?
Monsoon äger, och så har jag gömt mig mycket i stora kläder
29. Vad fick dig att må bra?
Att få rå om Lewis, att vara ute med honom och se honom vara glad.
30. Vilken kändis var du mest sugen på?
Vin Diesel - som vanligt
31. Vem saknade du?
Alla där hemma i sverige
32. De bästa nya människorna du träffade?
Manisha - min nya jobbarkompis och Catherine, en till ny jobbarkompis

RSS 2.0