Fika på Sainsburys

Lewis och jag snackar biologi över en fika

FILMHELG

Helgen utan Lewis är nästan slut. Brian är på väg till mina svärföräldrar för att hämta honom. Lesa ska vara där nu med honom och Kamron & Layla. Jag pratade med henne i går kväll och det hade gått jättebra. Jag har en känsla att han kommer att vara trött. De har vart uppe sent om kvällarna och sett film.
Här hemma har vi också sett en hel del film.
I går var vi på bio och såg Sherlock Holmes: A game of Shadows. Jag tyckte att den var jättebra, bättre än den första, och Jude Law spelar otroligt bra. Noomi Rapace gick inte heller av för hackor, men den som stal showen var Robert Downey Jr. Han var RIKTIGT bra.
Hemma har vi sett Friends With Benefits med Justin Timberlake och Mila Kunis. Den var bättre än jag väntat mig och det är ju alltid skoj att få en positiv överaskning. Se den gärna med din andra hälft!
Slutligen såg vi den amerikanska versionen av The Girl with the Dragon Tattoo idag. Jag älskade den svenska versionen, och kunde inte riktigt tänka mig att denna skulle vara bättre, men de har båda sina stunder.
Jag tyckte det var HELKNaSIGT att alla utan Daniel Craig snackade engelska med någon slags svensk brytning trots att de var amerikanska eller engelska skådespelare. Vafan? That doesn't make any sense. Om de nu alla ska vara svenska men det är en engelsk film kan de ju lika gärna lägga bort brytningen. Eller så får de alla lära sig svenska, och det kommer ju inte hända. Sedan hade de ändrat lite på slutet där Harriet bor i Australien, och kusinen ringer henne så var det plöstligt att Harriet har tagit kusinens identitet och bor i London. Det gillade jag inte. Man ska hålla sig till boken så mycket som det går tycker jag.

Sleepover

I kväll ska Brian skjutsa Lewis till sin syster Lesa så fort som Brian kommer hem från jobbet. Lewis ska sova hos dem i Borehamwood i 2 hela nätter! Han har aldrig vart borta i 2 nätter förut! Speciellt inte som vi inte har nåt planerat själva...
...känns jätteskumt.
Fast Lewis är otroligt glad och upprymd, och han hoppar upp och ner av förväntan. Han tittar ut genom fönstret varje gång han hör en bil.
"Sleepover" hos kusinerna är ju något jättespännande, och han kommer ha så skoj.
Kusiner på Lewis 2-årsdag (2009)

Nu blir det andra bullar...

Oj, vad dagen gått fort. Jag kommer till kontoret och har nåt att göra ständigt vilket gör att klockan bara rusar!
Jag bävade nästan för att hämta Lewis i dag. Jag vet inte om han är trött OCH hungrig när jag hämtar honom, men han är väldigt gnällig och vresig efter skolan.
Just nu sitter han inne i sitt rum och leker med tågbanan.
Vid middagen fick han inte äta med filten runt sig eftersom jag vet att han kladdar, så det ledde till att han slog mig hårt med knytnäven i magen. Sedan när jag stängde av TVn som straff och sa att han får sitta i köket och äta så såg han rött och slog mig med knytnäven  jättehårt på axeln. Jag visste inte att han kunde slå så hårt!
Vilket humör! Jag tog honom i armen in i hans rum och stängde dörren. Efter en stund kom han ut och sa "Sorry mummy". Då mjuknar jag ju som vanligt, men jag blir lite orolig för hans temperament.
Det blir dags att sätta hårt mot hårt tror jag visst. Watch out Lewis, mamma har fått nog!

Charmigt TROLL i trotsåldern

Uäh, jag börjar känna mig som en tjatig kärring! Lewis verkar inte lyssna på ett ord jag säger, och jag upprepar mig hela tiden. Jag går alltid runt och plockar upp hans kläder och hans leksaker, och samtidigt klagar jag och säger åt honom att han ska plocka upp. Jag vet. Han lär sig inte om jag alltid plockar upp. Men jag orkar inte tjata! Jag orkar inte se skiten heller.
Nu kom han just och gav mig en klippdocka som han ritat och klippt ut åt mig. Den ungen kan man inte vara arg på någon längre stund.

Måndagar är ju inte så dumma ändå

Nu har jag jobbat på nya jobbet i tre veckor, och jag börjar känna att jag vet vad jag gör. Ibland känner jag mig fortfarande väldigt vilsen och det HATAR jag. Jag vill ha kontrollen. Tappa aldrig kontrollen.
Nåja. Om en månad sitter jag förhoppningsvis här och skriver om hur jag har allt under kontroll... Hahaha
Måndagar och torsdagar slutar jag kl 12:15. Förstår ni? Jag börjar 9:15 och slutar tre timmar senare. Det känns som om man nyss kommit till jobbet, sen ska man hem igen. Jag klagar INTE! Det är underbart.
Jag har då två och en halv timme till mig själv innan jag ska hämta Lewis och det är guld värt.
Lewis fick pannkakor till middag. Han hade fått kinamat till lunch eftersom det var Kinesiska Nyåret och de hade fått prova på att äta med pinnar. Det verkade ha vart succé på Lewis skola.

En dag på djurparken

Lewis föreslog i morse att vi skulle åka till ett Zoo, så jag började kolla London zoo på internet, men så kom jag på att han älskar lekparken i Paradise Wildlife Park, och att de har tigrar och lejon!
När jag frågade Brian om vi kunde ta bilen idag, så ville han också följa med till djurparken.
Sagt och gjort, det blev en heldag i parken. Vädret var sisådär (inget regn tack och lov), och Lewis var lite gnällig emellanåt, men annars var det en mycket bra dag.
När vi kom hem var alla trötta, så nu blir det en indisk take away och sedan en tidig kväll i säng.
Gonatt alla. Hoppas er helg vart bra.

Lördagsskoj

Vaknade kl 6 som vanligt en lördag (utan väckarklocka ska jag tillägga), och stack iväg till TESCO för att veckohandla. Det är så skönt att gå runt innan folkmassorna kryllar in.
Hittade en present till lilla Seeraya. Lewis blev bjuden till hennes födelsedagskalas på McDonalds idag. En låda med lite glittriga skor, tiaror och handväskor som hon kan klä ut sig i och leka prinsessa.
Så roligt det vore att ha en liten tjej, så jag också fick leka lite med sånt...
... och inte bara bilar!
Jag hade ialla fall andra planer. Inget barnkalas på McDonalds här inte. Brian tog Lewis till badhuset, och sedan skulle de direkt till partyt. Jag tog tid på mig att göra mig iordning. Jag skulle ju ut och käka med Annika!
Annika hade beställt bord på Smollensky's så vi träffades där. Vi hade inte setts på länge (what's new?) och hade mycket att snacka om. Vi drack vin, åt god mat och babblade. Mycket trevligt.
Sedan gick vi vidare till puben nära Leicester Square som jag aldrig minns namnet på, och tog en flaska vin till...
...vi var ganska glada sen
Ser att det är hög tid för hårklippning!
Ser fram emot att vara bättre på att blogga detta år, 2012. Good times.

RSS 2.0