Victors begravning och Lewis farbrors leverne

Igår var det Victors begravning och det känns fortfarande så overkligt.
Jag och Brian sa att vi borde ha varit hemma. Vi skulle ha tagit oss råd, fixat ledigt och åkt. Men det gjorde vi inte.
Vi tände ett ljus här hemma. Lewis sa "åååh, fire". Vi sa att det var till Victors minne, och Lewis sa glatt "Vittor". Han minns ju också VIctor.

Jag och Lewis åkte till farmor och farfar på förmiddagen. Eunice hade fortfarande inte gråtit. Hon ville komma ut, så vi körde till Romford. På väg dit åkte termostatmätaren upp till 100 grader när vi blev fast i bilköer. Jag stannade bilen och kollade i motorn som en riktig mekaniker. Det bubblade rött vatten i vattenbehållaren. Lewis var otålig och vill upp - "upsidaisy" skrek han och började gråta. Vi låste bilen och gick i vägkanten till ett kafe' och handlade lite mer vatten. När vi kom tillbaka hade bilen svalnat och vi kunde fylla på vatten och köra vidare. Skruttbil.
I Romford började vi med ett besök i Kidspace. Vi åt en lunch, och sedan lekte Lewis som en vilde bland tunnlar, rutschkanor, go-karts och bollar.
Han somnade i vagnen snart efter, och jag och Eunice kunde lugnt kolla i affärer. Hittade ett par finbyxor till Lewis som han kan ha på bröllopet. Eunice köpte ett par tuffa, grå byxor till vardags åt honom.
Resan hem gick betydligt bättre. Eunice berättade att hon och Roger (Brians bror) inte haft ett bra förhållande. När mamman till hans två barn dog då Lecia bara var 4 år, så hade hennes föräldrar tagit hand om barnen. Det gillade visst inte Roger, så han tog de till rätten och vann vårdnaden för barnen, sedan tog han inte hand om barnen, så de hamnade i fosterhem. Varför lät han inte barnen vara hos sina morföräldrar? Det tyckte Eunice också, så hon hade sagt det åt honom och de hade visst grälat ordentligt. Sedan tappade de kontakten, och han ringde bara när han ville ha pengar. 
Han hade visst flera barn som han inte tog hand om med flera olika damer. Han rökte mycket hash och drack också. "Just like his dad" sa Eunice.
Så tragiskt. Barnen som han vann vårdnaden över  - Lecia och Steve - är ju Lewis kusiner. Lecia kom ända från USA 2007 för att träffa sin nya kusin. Hon är otroligt gullig. Hon har pluggat och pluggat, och jobbar nu som nån slags sjuksköterska i Ohio. Brian ringde henne igår. Hon kan inte åka på begravningen i Jamaica eftersom hon har problem med sitt visum, så då kommer hon inte in i USA igen.

Nu vaknar Lewis, så jag slutar där. Lite hastigt och lustigt.

Lewis och Victors första möte

Brians brorsdotter Lecia med sin kusin, Lewis!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0