Easy Peasy Glasses Case

Time to share a tutorial. My first.

Remember the Glasses case I made mormor?

Well, I had to make one for Morfar for HIS 85th! So, here it is - any questions - just ask me!


Mammsen på gång

Nu sitter mamma på planet och ska flyga till London igen. Jag har inget särskilt planerat, men ibland är det ju bara skönt att inte ha några planer alls, utan bara vara.

Lewis har en kompis med sig hem från paralellklassen idag. Edward. De leker så snällt i hans rum att jag knappt märker dem alls. Det är underbart. Snart ska jag ta itu med lite dammsugning så att inte mor drunknar i några dammråttor när hon kliver in.

I morgon slutar jag 12:15, så då blir det nog lite shopping för mig och mor Yvonne.
 
Mamma på besök i maj i år

Underbara, soliga söndag

Vi vaknade ganska sent i morse, och solen sken ute! Brian stack och simmade, så jag och Lewis gick ner till Lloyds Park.
Det var så otroligt vackert med höstfärgerna och solskenet.Mitt geni

Nu känns det verkligen som höst. Det regnar, blåser och är kallt. Lewis vill inte gå ut, och idag ville han inte ens åka till badhuset med Brian som de brukar på lördagar.
Han sitter på golvet och spelar Star Wars Lego på X-box. Star Wars och Lego är ju favoriterna, så det är inte konstigt att ett spel som kombinerar båda favoriterna blir ett helt fantastiskt tidsfördriv hos vår 5-åring.

Ibland har jag svårt att inse att han bara är 5 år. Jag tycker han är så duktig för att vara 5. Videospel kan han bättre än mig! Jag har ju faktiskt varit ganska duktig på sånt, men man tappar väl intresset ju äldre man blir.

I skolan går det jättebra för Lewis. Han skriver, läser och räknar bättre än förväntat. Han är mycket intresserad också, och sitter ofta själv i sitt rum och stavar högt ut ord som han skriver ner.
Man blir ju såå stolt.
Nu ska jag sluta skryta. Snart. Måste bara påpeka hur ooootroligt duktig han är på att teckna också. Han slutade att rita under en period, och jag blev lite besviken för jag trodde att hans intresse helt svalnat. Det hade det ju inte. Nu har han fått upp intresset och ritar flera teckningar varje kväll som han kommer in och ger mig och Brian. Var sin teckning åt gången får vi. Rätt ska vara rätt.
 

Idag ska jag träffa Annika. Vi ska åka till IKEA och glo lite, och käka köttbullar. Jag har inte träffat Annika på flera månader, så det blir nog mycket babbel.

Downton Abbey

Hur har jag missat denna serien? ALLA pratar ju om den. Kanske just därför som jag INTE velat se den. Jag är ju lite rebell ibland.
Nu har jag ialla fall laddat hem den 1:a serien och sett den.
Det är ju inte som att man ser första avsnittet och bara "Wow, vilken jävla bra serie"! Men jag har nu sett hela 7 avsnitt och är imponerad. Jag älskar allt med den här TV-serien, och rekommenderar den till alla som ännu inte sett den.

Höstlov och tandvärk

En veckas ledighet har helt plöstligt bara försvunnit, och i morgon är det jobb igen.

Pappa, Susanne & Adam kom hit på lördagen i början av lovet, och stannade tills onsdag morgon. Vi hann med ganska mycket och hann umgås. Det blev tomt när det åkte hem.
Vi var ute ganska mycket, och gick så att Lewis fick nog i dagar framöver. Efter att de åkt ville han inte gå ut på 3 dagar.
Jag fick tandvärk i en tand och gick till tandläkaren i onsdags. Hon drog ut tanden och det visade sig vara ett klokt beslut för jag hade tandböld.
I går (lördag) hade vi Archie, Rebecca & Murray på middag. Archie var Lewis bästa vän från dagis. De har flyttat till Battle, en stad nära kusten, söder om London. Det var supertrevligt att träffa dem igen. Jag glömde bort min utdragna tand, och åt som vanligt. Jag hade gjort bacon/pesto/creme fraiche fyllda vol-au-vents till förrätt, fläskfile' och klyftpotatis till huvudrätt och kladdkaka med vaniljglass och hallon till efterrätt. Allt smakade bra, och det blev ganska mycket vin till.
I morse hade jag värk i gommen och tandköttet. Kanske åt jag "vanlig mat" för tidigt. Hoppas jag inte fått nån infektion.
Kathryn och Manisha skulle ha kommit på "Sunday Lunch" idag, men jag fick ringa och säga att det inte gick. Jag orkade inte med huvudvärk, munvärk, matlagning och gäster...
...Lewis gick till Raphael och lekte i ett par timmar. Jag och Brian har tagit det väldigt lugnt.
Känns skönt att skriva blogg igen faktiskt.

I morgon har "min skola" studiedag. Lewis har vanlig skoldag.
Bäst att vi går och sussar snart.

Gonatt alla.

RSS 2.0