Sod's Law

Sod's Law skulle jag vilja säga om denna dag/helg. Jag och Brian har blivit bjudna på fest hemma hos en av de trevligaste cheferna på mitt jobb, Sarah ikväll. Vad händer?  Jag blir sjuk! Sod's Law säger man här när saker som KAN gå fel går fel. Typ om man tappar en smörgås så landar den ALLTID med smörsidan neråt.
Blir jag bjuden på fest och ser fram emot det, fixar barnvakt, köper present och planerar...
...ja - Sod's law - jag går och blir sjuk.
Sick smiley
Febrig, snorig och rejält förkyld är jag. Jag har ändå pallat mig iväg till jobbet för jag VILL gå på fest ikväll. Jag tar tabletter och dricker te, snyter mig och hostar. Om jag lyckas ta mig till Loughton och festen ikväll återstår att se.

Ja, så kommer ju Tottan och Georg i morgon, och så har vi ju röd dag på måndag - så Sod's Law - jag blir nog inte bättre.
Pesimist? Javisst!

Lewis å andra sidan verkar inte alls lida av sitt svullna ögonlock. Han tar penicillin 4 ggr/dagen så om det är en infektion ska den väl bli bättre.


Min ögonstens öga

Titta så min älskling såg ut i morse. Hans öga var lite svullet på ögonlocket när jag hämtade honom på dagis i går, men de visste inte vad det var. Han hade inte gråtit eller klagat att det gjort ont.
I morse vaknar han och ögat är så svullet att han knappt kan öppna det. Jag har fått tid hos läkaren kl 11:10 så vi sitter och väntar och kollar på Bee Movie.

En kreativ dag

Jag vaknade i morse och kände att jag måste bara sy! Så jag sydde färdigt klänningen; sydde i blixtlåset, fållade och fixade till. Nu är den klar. Tyvärr något tajt, men det är ju bara för mig att gå ner i vikt som sagt...


Solen sken och det var 19 grader ute, så min trotsiga son och jag tog tåget till

Hampstead Heath - min absoluta favoritpark.

Vi byggde sandslott, Lewis klättrade i den högsta klätterställningen eftersom han ville åka den längsta rutshkanan. Jag var jätterädd hela tiden och stod som på nålar och passade på honom under ifall han skulle ramla. Han ramlade så klart inte, och när han kom ner från rutschkanan ville han åka igen. Och igen. Och igen. Han klättrade säkert upp 5-6 gånger och i slutet blev jag lite mindre orolig. Jag måste ju låta honom försöka så att han inte blir rädd och osäker.

Jag släpper honom inte med blicken en sekund så oroa dig inte, mamma Winking Smiley Pictures, Images and Photos




Good morning indeed

Då så är helgen äntligen här igen.
Den här veckan är nästan slut, flygplanen flyger igen och sommaren är så gott som här.

Jag har nyss bokat flygbiljetter med ryanair för mig och Lewis söndagen 25/7. Då får ingen isländsk vulkan spy aska!


I morse var min lille prins hur glad som helst och vi hade inga problem att bli färdiga i tid eller att komma in på dagis. Jag önskar att varje morgon vore som denna.

Jag hittade en underbar film på prinsen när han var underbart liten


Isländsk vulkanaska = ett helvete för utlandssvenskar!

I går började jag jobba igen efter mina underbara 2 veckors ledighet. Det var verkligen inte skoj att gå upp tidigt, väcka Lewis och göra sig i ordning igen. Han har inte blivit bättre på att bli klar på morgnarna och redo att lämna lägenheten. Snarare tvärtom. Han har dock blivit smartare och ändrat taktik. Nu får man höra hur han älskar en, och hur jag är hans "best friend". Visst ska han komma och ta på sig, jo då, snart. Han säger "2 minutes, mummy". Sedan går han och leker eller sätter sig i sitt tält. Det ska inte vara lätt att vara mamma, va? Det har väl ingen påstått.
Jobbet var som vanligt, men chefen var ovanligt trevlig. Hon sa att hon fortfarande inte kan garantera att jag får stanna. Hon vill att jag ska vara kvar, men om ingen av de avsagda sökt mitt jobb innan fredag 30:e april så är kontraktet mitt i ett år till. Håll tummarna alla läsare!


Klänningen är nästan klar. I lördags kom dragkedjefoten på posten, så jag ska sy när jag får chansen, och så tar jag förstås och lägger upp en bild här när den är klar.


I helgen var det sommarvärme och solsken så då blev det inte tid att sitta inne och sy! Jag, Brian och Lewis åkte till Finsbury Park i lördags och var där i fem timmar och bara njöt av att vintern äntligen är slut! Parken var full av andra som kände detsamma. På söndagen ville inte Brian ut, så jag och Lewis var i Lloyds Park hela dagen. Jag älskar solen! Den gör mig glad, positiv och ger mig ork och energi.

Idag skulle bästisen Tottan och hennes äldsta son Georg ha kommit hit, men vulkanhelvetet fortsätter ju att spy ut aska i atmosfären! Usch, jag blir så besviken och arg, men man kan ju inte vara arg på en vulkan. Jag blir smått panikslagen att jag inte kommer hem till sverige 23e juli på sommarlov som planerat. Tänk om det inte slutat tills dess? Fy, då får jag vara kvar i London över sommaren och INGEN kan komma och besöka oss heller! Då blir jag ledsen.

Jag kollade färjepriserna från Harwich till Danmark och de tar 6500kr för en enkelresa!!! Då ingår inga måltider. Bara en liten hytt och en plats för bilen! HUR kan det vara så dyrt? Jag fattar inte det. I början av 90-talet åkte vi ju alltid med DFDS-färjorna mellan sverige och england eftersom det var billigare än att flyga!

 



It's DA WEEKEND!

Visit SweetComments.net
Glitter Graphics

Nybörjarn behöver lite hjälp

Nu har jag beställt en syfot till maskinen på internet. Inte visste jag att man måste ha en särskild dragkedje-fot?!?! Jaja, så fort den kommer får jag fortsätta sy min klänning. Jag satt och kikade på mina syfötter och jag har ingen aning vad de är till för. Kan någon hjälpa?


I helgen börjar "Britain's got talent" igen. Jag gillar det faktiskt. Förra året kom den här 12-åriga killen (klicka på länken) och fick mig att grina lite smått (kanske för att han har såna där skrattgropar som Lewis)

Flytt?

De här två veckorna har verkligen gått fort. I morgon är det redan fredag, och sedan ska jag börja jobba igen på måndag. Tur att man har sommaren och 5 veckors ledighet att se fram emot.
Sue och de andra ägarna till vår älskade lägenhet kommer förmodligen att sälja alla fyra lägenheter plus garagen. Vi har ju bott här i 11 år, så vi har ju förstås rättigheter också. De kan ju inte bara slänga ut oss hux som flux. Vi väntar och ser vad som händer.
Jag är hemskt besviken på Sue som inte berättade något för oss. Vi fick ett samtal av hyresvärden som sa de skickar en värderingsman till alla lägenheter och kan vi vara hemma?
Eftersom jag och Sue en gång vart ganska nära vänner, och hon och Brian också vart kompisar länge så tycker man att hon borde ringt innan och talat om läget.
Oh well.

Min klänning är nästan klar. Jag har bara det värsta kvar - dragkedjan! Jag hade lite ont i ryggen, så jag la ner projektet ett tag. Jag vill inte riskera att ryggen blir värre precis tills jag ska börja jobba igen.
Klänningen ser bra ut än så länge, men lite trång så jag får ta och gå ner i vikt tills 3:e juli om jag ska ha den på bröllopet! Jag behöver ju verkligen gå ner ganska så mycket.
Kanske jag ska ta och till dagis idag och hämta Lewis?

Nina och mammas besök gick så fort att jag knappt fattat att de åkt tillbaka till sverige igen. Nina sa att hon kanske kommer tillbaka snart med Anna. Det vore skoj. Jag hoppas det.
Mamma får komma tillbaka snart och vara längre. Lewis vart jätteledsen när hon åkte.
En av höjdpunkterna vid deras besök var Afternoon Tea på Harvey Nichols.
Det var första gången som jag vart på Afternoon Tea, och jag älskade det!
Rekommenderas starkt.

Lite foton


100-kronorsklänningen

Nu har jag spenderat mestadels av dagen med att klippa ut mönster, nåla mönster till tyg och klippt ut tygbitar! Pust. Jag bestämde mig för att fodra klänningen också, så det betyder dubbla antal bitar att nåla och klippa ut. Jag hatar detta stadie av klänningmakeriet.
När jag äntligen skulle börja sy så strular maskinen. Undertråden fastnar och det blir bara en härva tråd som sitter fast. Jag har nu googlat problemet och så vitt jag kan se, så kan det vara flera olika fel. Jag ska börja med att göra rent maskinen (har jag ju inte gjort sen jag fick den för snart 10 år sedan på min 30-årsdag), sedan ska jag byta nål (vilket jag heller aldrig gjort) och funkar inte detta, ska jag be min make att kolla på den när han kommer hem.
Sewing Pictures, Images and Photos
Det kan visst vara så att en billig trådrulle förstör också! Jag köpte ju en mycket billig tråd på marknaden.
Hela härligheten - tyg, foder (heter det så? Låter som hästmat), dragkedja och trådrulle gick på under 100-lappen nere på marknaden. Ska bli intressant att se resultatet...
sewing kit Pictures, Images and Photos
Nu måste jag snart sticka och hämta Lewis på dagis där han vart sedan 11 i morse. De hade en fotograf där idag. Sedan ska vi hämta Claudette & Rhiana hos farmor o farfar. De ska sova här inatt.
I morgon måste jag försöka städa lite innan mamma och bästis-kusinen Nina kommer på besök!
Ska bara tillägga att vi kanske måste flytta! Bövelen vad jobbigt att tänka på flyttlådor och kånkanden. För att inte tala om att hitta ett nytt hem! Priserna skrämmer livet ur mig.
Mer om det en annan gång. Jag måste sticka och hämta Lewis och de där andra gästerna från Birmingham...
Kram

Björnen sover


Glad påsk!

Jag fick sluta tidigare igår så att jag kunde vara med på påskkalaset på dagis. Alla barnen skulle göra en Easter Bonnet (en slags hatt) att ha på sig. Jag och Lewis satt och klistrade och plitade söndagen innan och fick ihop en vacker kreation som Lewis var mycket stolt över. Tyvärr så hade hatten tappats bort (!) när jag kom till dagis. Lewis var väl inte vidare brydd. Han var glad att han fick tårta. Chokladtårta dessutom.
Idag har det mest regnat. Vi hann ut en stund på förmiddagen och - japp! Du gissade rätt - cyklade! Haha, ganska så förutsägbart, va? Nu har han ialla fall hjälm.
Vi åt mammas kalaskyckling idag som jag gjorde utan Dijonsenap, men den blev god ändå. Till den åt vi couscous och majs. Lewis har slutat ätit kött helt och hållet. Han äter inte ens sina älskade fiskpinnar, så han fick nöja sig med couscous. Det är väl någon fas får vi hoppas.
Han har också försökt ätit det mesta av sitt påskägg, men vi får gömma det lite då och då.
Jag har väl inte glömt att nämna att jag har 2 veckors ledighet????
Då är jag lika lycklig som jag var här med Hayley en annan långfredag typ 2006...

RSS 2.0