Lite roliga Lewisbilder...


Med pappa i parken


Hemma med Lewis snutt

Två dagar hemma med Lewis efter allt jobb har varit helt underbart! Jag älskar att vakna med honom bredvid mig. Jag ligger och drar mig tills han vaknar. Han börjar vanligtvis snacka så fort han öppnar ögonen. Han kommer att bli en riktig snackpåse!
Igår var vi med Svetla, Nicolaj och baby Mario hela förmiddagen. Nicolaj och Lewis leker jättebra. Lewis var helt slut och somnade 13:30! Det var så skönt att han sov så pass tidigt på dagen.
Tvättmaskinen blev lagad av reparatörn som kom på förmiddagen. Helt fantastiskt skönt att den funkar igen.

Idag kom Svetla upp med pojkarna igen på förmiddagen, och sedan gick jag och Lewis ner till marknade och träffade Eunice. Hon handlade ris i stora påsar från en asiatisk affär så hon behövde hjälp med dom. Vi la dom i korgen under vagnen och sedan gick vi till ett cafe' och tog en kaffe och smörgås. Lewis somnade på väg hem.
I morrn ska jag nog ta med honom till badhuset. Vi får se hur han är i morrn för nu har han haft lite diarre på kvällen...

Mamma, jag och Lewis åker till turkiet en vecka i slutet av juni! Superhärligt. Hotellet är jättefint och ser helt perfekt ut. Lewis kommer att ha det såå kul!


Sista dan denna vecka!

Jag önskar att min gamla handledare, Marco, fortfarande jobbade kvar. Han var mycket bättre än Alex. Hon lyssnar inte! Jag och Charlotte talade båda om för henne igen (!) idag att det inte går att jobba en hel dag och få 3 intervjuer.
Hon tycker att vi kan väl hjälpa henne och ringa ändå. Men? Ska jag jobba gratis, så gör jag väl det på någon välgörenhetsgrej! Vi måste ha pratat en kvart, och hon såg ändå helt förvånad och lite grinig ut när vi sa att vi vill inte fortsätta. Jag önskar att min gamla handledare, Marco, fortfarande jobbade kvar. Han var mycket bättre än Alex. Hon lyssnar inte! Jag och Charlotte talade båda om för henne igen (!) idag att det inte går att jobba en hel dag och få 3 intervjuer.
Hon tycker att vi kan väl hjälpa henne och ringa ändå. Men? Ska jag jobba gratis, så gör jag väl det på någon välgörenhetsgrej! Photobucket Vi måste ha pratat en kvart, och hon såg ändå helt förvånad och lite grinig ut när vi sa att vi vill inte fortsätta. Jag hoppas bara att hon inte tar ifrån mig mitt jobb att ringa svenska företag för det går fortfarande jättebra.

Gnäll, gnäll... Lewis somnade innan åtta igår kväll! Jätteskönt. Han behöver faktiskt sova och måste ju vara helt slut. Jag och Brian tittade på en film - Rockn'rolla. Den har himla bra faktiskt. Guy Ritchie film och det märktes ju.
Kl 12:40 vaknar Lewis. Han hade drömt mardröm tror vi. Han skrek efter mig, och ville inte lugna ner sig fastän vi tog in honom i vår säng.
Han somnade efter mycket knölande igen 2:30.
När klockan ringde 6:30 imorse var jag alltså inte särskilt pigg. Kunde inte cykla, utan tog tåget.

Det ska bli såå skönt att inte jobba resten av veckan. Jag ska bara vara med Lewis. Förhoppningsvis så kan jag ta honom till Lloyds Park dagiset och umgås lite med andra barn.

Svetla ringde på tidigare. Jag hade inte sett henne på flera veckor, så det var skoj att träffas. Jag sa att jag är hemma resten av veckan, så vi måste träffas. Lewis och Nicolaj leker bra ihop.
Nicolaj har inte sett tåget än!

Jag har sträckte nån muskel i sidan över höften. Det var i morse när jag skulle sträcka mig efter nycklarna i fönstret och nu gör det svinont. Aaaargh.
fundersam L allvarlig L

Baby Bee bilder


Så trött...

Lite snabb uppdatering från mig. Jag är så trött eftersom Lewis sovfobi har fortsatt. I går var vi hos Sergio & Catherine och hälsade på lilla baby Bee. Hon var otroligt söt och sov hela tiden. Vi fick ju tyvärr inte se hennes ögon men de var visst blå. Lewis lekte med Ozzy - hunden - och ville ligga i hans hundsäng... Usch. Idag var vi hos Tom & Amanda. Ray-Kaan var också där. Han tog hand om Lewis - tog hans hand, visade saker, lekte med honom och försökte prata med honom. Jättegulligt. Amanda & Tom hade lagat god mat och bakat en chokladtårta till efterätt! Mmmm. Sibel kom och hämtade RayKaan. Det var jätteskoj att träffa henne. Vi snackade massor och skrattade högt. Sedan kom jag på att jag satt med ryggen mot Amanda. Fy, så jag skämdes. Kan ju inte vara skoj för henne. Men, men, va gör man? Nu ska jag sussa. Gonatt.

Lewis badar


är det värt det?

sigh smiley Pictures, Images and Photos Ok, jag ger upp mitt andra projekt på Rosslyn Research. Jag kommer fortfarande att ringa svenska företag i 11 månader, men det andra projektet i england - forget it! Det gåår bara inte. I går fick jag 5 intervjuer på hela dagen och idag fick jag 3! Jag gick kl 15 idag för jag stod inte ut tanken på att vara borta från Lewis när jag bara tjänat £21 på hela dagen. Det här jobbet är nog bra i små doser och om man får rätt uppdrag. Man måste också vara ganska kaxig och säga nej för sin egen skull. Jag kände mig tvingad att stanna i går och idag för att jag lovat handledaren Alex. Men det var inte värt det. Lewis säger så mycket nya saker att jag inte kan hinna med att skriva det. Han har övergått till engelska i vissa fraser/ord. Han sa ju alltid tåg fram tills idag när han plöstligt säger choo choo train. Borta har ersatts med All gone. Jag fattar ju att det är för att han varit 2 veckor hos farföräldrarna medan jag jobbat. Inte så kul, men inte mycket att göra något åt det. Han testade mitt tålamod idag till max! Gjorde ALLT som jag sa att han inte fick och som han VET att han inte får. Sedan när jag sa åt honom på sparken så bet han mig hårt i armen... Kanske han vill visa att han är lite arg för att jag inte varit där med honom i veckan? Nästa vecka ska jag bara jobba 2 dar. Basta! Brian håller på att lägga Lewis. Jag dricker varm choklad och ska nog ta ett fotbad. På återseende...

Finns det sovfobi?


Fasen, min kamera har gått sönder. Nåt tjall med linsen så inget man kan fixa lätt tror jag. Jag har lånat Brian's kamera idag och tagit lite foton på Lewis. camera photographer smiley Pictures, Images and Photos
De ringde från jobbet igår kväll och sa att jag inte behövde komma in idag eftersom den nya intervjun inte var klar. Sköönt, MEN jag hade vagnen kvar hos Eunice och Shirley. Jag tänkte i morse att jag inte behöver den för vi kan ju åka till badhuset idag. Jag skulle bara vänta på att Lewis skulle sova middag...
...utan vagn är det förskräckligt svårt att få Lewis att sova! Han vaknade 6:30 och blev trött vid tio-tiden, men inte skulle han sova! Oh nej, han kämpade emot sömnen som vanligt och somnade inte förrän kl 2 i bilen.  Vid det laget hade jag gett upp och hade packat ihop lite grejer för att åka till Mothercare och kolla lite. Så fort vi åkte ut på vägen somnade han.

På eftermiddagen har vi lekt lite och vart ute på baksidan. Patsy kom i morse med en julklapp till Lewis. Hon sa att hon inte visste att vi skulle vara bortresta på julen. Han fick en brandbil som låter och han älskar den!

Lewis säger nu "ääähmmm" på ett fundersamt sätt innan han väljer vad det nu är han ska välja. Jag tycker att det låter skitgulligt♥♥
Han sa även sopbil i morse då han stod i fönstret och kikade på sopbilen. Och han säger Nalle och Percy (från Thomas det blå tåget).

Nu ska jag titta på tv en stund innan jag lägger mig. I morgon cyklar jag igen.

Gonatt

Photobucket

Lewis vill inte sova

Igår vaknade Lewis kl 2 på natten/morgonen. Han hade somnat 17:30 på söndagen och var omöjlig att väcka, så vi hade väl räknat med att han skulle vakna tidigt. Inte riktigt tidigt. Han somnade igen strax före fem, och sedan gick väckarklockan igång 6:30. All min motivation att cykla in till jobbet försvann genast. Jag var astrött, det var mörkt och det vräkte ner regn därute. Det blev tåg för mig på måndag morgonen.

Lewis har lärt sig att säga close the door.  Jättegulligt. Han säger nya saker varje dag nu och jag kommer ju inte ens ihåg vad han kan och inte kan säga. Snart snackar han non-stop.

Lewis ville inte sova igår kväll. Han drack vällingen i spjälsängen och sen ställde han sig upp och pekade på tåget och sa "Tåg" flera gånger. När han märkte att denna taktik inte funkade så tog han sig där bak på blöjan och sa "bajs". Jag kollade, men inte hade han bajsat! Ner i sängen med honom igen. Då sa han "juice". Ungen har blivit för smart som ska ta till såna här knep för att slippa sova!
I morse cyklade jag ialla fall. Det var skitjobbigt och mina ben värkte. Mina lungar skrek STOPP, VAD GöR DU?!?!? Men jag fortsatte ändå. Jag gick upp för den branta backen i Stamford Hill. Jag har aldeles för dålig kondis för den.

Vi har laddat hem några Alfons åberg avsnitt. Lewis älskar dom! Han skrattar och pekar och lyssnar. Det är jätteskoj att se. Jag undrar om han lärde sig de här antisova-knepen från avsnittet som heter "Alfons vill inte sova" där Alfons hittar på allt för att slippa sova: att han måste borsta tänderna, han är törstig, han är rädd för lejonet i garderoben, han måste kissa osv. Hmmmm...

På återseende.

Rosa stretch limo och champagne

Ojsan, nu har jag inte skrivit på 3 (?) dagar. Ajaj, jag som skulle vara så duktig. Det blir väl som alla Nyårslöften - det börjar bra, men sen tappar man motivation, lust eller ork.

I fredags hade jag äntligen ledigt och fick vara med Lewis hela dagen. Vi hade mycket skoj och skrattade mycket. Vi gick till marknaden och tittade, stannade i lekparken vid Selbourne Walk en stund. Vi tittade på bussarna vid Walthamstow station innan vi gick till posten. Jag hade ett paket att hämta ut. Det var en buss som jag köpt på eBay åt Lewis. Han fick öppna den med en gång, och somnade med den i vagnen på väg hem. På kvällen var Lewis hos Eunice och Shirley.

JAg och Brian var ju bjudna på Annikas 40-årsfest! Oj, vilken fest! Vi träffades hemma hos Annika. 13 stycken var vi - 3 finnar, 1 dansk, 2 engelsmän, 1 italienare och 6 svenskar. Vi drack champagne och pratade, umgicks och hade allmänt trevligt. Plötsligt annonserar Annika att taxin är utanför. Vi gissade att det skulle vara två minisbussar, men vi hade fel...
...utanför stod en ROSA stretch limo! WOW! Alla hoppade in och glada i hågen (med hjälp av mer champagne i limon) åkte vi till Dover Street Jazz Bar och åt en superb tre-rätters middag med vin. ALLT detta betalt av Annika. Kvinnan är inte klok, men vi var väldigt tacksamma och hade en helkul kväll. Ett liveband uppträdde och vi hann med mycket dans innan kvällens slut. Jag och Brian tog en taxi hem kl 2. I morse vaknade vi 9, tog det lite lugnt och hämtade Lewis kl 11. Han hade sovit bra och inte gråtit ett dugg. Underbart.

Foton från festen kan ses här:

Nyss fick jag en helgo puss av honom. Han kom fram och ställde sig ansikte mot ansikte (jag satt på soffan) och så tog han tag i mitt ansikte med båda sina händer och drog mig intill sig och pussade mig rakt på mun! Jag ville ju nästan gråta.

Lewis i sin nya pyjamas

Julklapp från morbror Mattias...

14/1/0914.01.09

Bye Bye Fluga

Jag cyklade INTE idag för mina ben kändes väldigt tunga och axlarna värkte efter gårdagens cykelpass. Däremot gick jag mycket idag.
Brian lämnade Lewis i morse. Han var glad och trivs så bra och uppför sig så bra hemma hos Eunice och Shirley.

Jag fixade 23 intervjuer innan jag slutade kl 15, så det var jag nöjd med. Denna vecka måste jag göra 60 intervjuer för att komma ikapp, så imorgon ska jag in kl 8 igen och jag hoppas jag blir klar på torsdag. Jag vill vara ledig på fredag.
Min handledare, Alex, frågade om jag ville ha mer jobb (3månader med möjlighet till förlängning). Ett liknande jobb - också för DHL - lika bra betalt - men på engelska. Jag tvekade först för det är ju så hemskt tråkigt! Dessutom kan jag ju inte ta någon semester.
Jag sa att jag skulle tänka på saken. Jag pratade med Eunice när jag hämtade Lewis, och för henne går det så bra så. Hon måste då ha Lewis 2 långa dagar eller 3 dagar i veckan istället för de tidigare 2 kortare dagarna.
Jag får slå till och acceptera detta erbjudande. Jag behöver pengarna och det blir ju trots allt MER pengar på 2 dagar än jag tjänade heltid på gamla jobbet.

Lewis pratade med mormor i telefon ikväll och log så nöjt. Sedan lekte vi med tåget (SURPRISE). Han hittade en mal som flög runt i hans rum, och då blev han lite skraj och sa Oj flera gånger. Jag dödade krypet för jag hatar dom. Lewis visste förstås inte att han var död, så vi tog malen i min hand och kastade ut han genom fönstret. Jag sa hej då och Lewis sa "Bye Bye fluga"

Måndag igen och årets bästa nyhet - än så länge

Tidig morgon, vaknade 6:20 efter en natt av dålig sömn. Inte på grund av Lewis denna gång. Nej, han sov hela natten i sin spjälsäng (från 20:00 till jag väckte honom 8:10).
Han var fortfarande lite sömndrucken när vi kom till nana och grandad strax innan nio. Jag var sen, så jag lämnade bara över honom till Eunice, lite snabbt snack om frukost och välling, sedan körde jag hem. Värsta trafiken! Aaaargh

Kvart över nio var jag äntligen på cykeln mot jobbet. Jag hade inte insett hur blåsigt det var! Herregud. Jag cyklade i motvind med min dåliga kondition... Oj oj. Dessutom började det att regna.
Jag hade gett mig fan på att jag skulle cykla, så cykla gjorde jag. Det tog mig en timme!!! En timme!
Det är bara 11,3 km för sjutton. För 2,5 år sedan cyklade jag till 20 mil till jobbet på 45 minuter... Fast då var jag ju 30 kilo lättare förstås.
GODA NYHETER på jobbet - jag får jobba med DHL i 11 månader! Gud vilken lättnad att slippa söka jobb på ett tag och detta jobb är ju helt fantastiskt bra. Charlotte som jag jobbade med innan jul är tillbaka. Hon är skoj. Jag fick sluta redan 1 för det var något problem med systemet. Jag måste göra 60 intervjuer denna vecka, så jag känner lite press.
Det tog endast 45 minuter att cykla hem. Puh.

Lewis hade haft skoj hos nana och grandad. Eunice hade gjort Jamaikansk pumpsoppa med kyckling som jag fick med mig hem. Perfekt. Då slapp jag laga middag.

Nu ska jag stupa isäng. I morgon ska jag vara på jobbet kl. 8, så jag måste gå upp 5:30...

På återseende


Dagen innan jobbet börjar igen

Lewis vaknade 3 i morse och var jättepigg. Det blev 2 sömnlösa timmar innan han äntligen somnade om, men sedan sov han ända tills halv tio i morse. Då ville han leka med tåget igen, så det gjorde jag.
Brian sov en timme till, sedan lekte han och Lewis med tåget medan jag gick ut med lite grejer i garaget. Kläder som Lewis växt ur och resväskorna som vi haft i sverige. Jag pumpade cykeln också, för meningen är ju att jag börjar cykla i morgon. Jag ska vara på jobbet 10, så jag har planerat att cykla härifrån 9. Det borde vara tillräckligt med tid även om jag cyklar väldigt långsamt. Jag är ju fruktansvärt otränad.

Det var en solig och blåsig dag med varmare temperatur än igår. Brian och Lewis gick ut med vagnen till Lloyds Park. De var borta i 2 timmar. Jag passade på att damma, dammsuga och sy lite. Brians byxor hade spruckit i sömmen.

När killarna kom hem gjorde jag lasagne. Den blev god, men Lewis ville inte ha! Va? Han som älskar lasagne!
Fast han blir alltid kinkig när han håller på att få tänder. Han har dreglat också idag och bajjat 3 ggr!!! Hoppas gaddarna kommer fram snart.

Jag läste på Josses blogg att Victor är sjuk. Hoppas det inte är allvarligt.

Jag tänkte skriva ner alla ord som Lewis använder nu, men jag tror jag missat några:
öra, öga, ögonbryn, mun, näsa, hår, ben, mat, juice, mer, där, mamma, pappa, nana, mormor, Lewis, Sune, Dean, Kurt, Kajsa, dansa, bada, springa, traktor, bil, pickup, lastbil, brandbil, buss, plane, hej, hej då, byebye, who's that, nej, borta, boll, tåg, barn, piano, ris, Po (från tellytubbies), snö

Lewis somnade jättefort med en flaska välling kl 20. Jag ska nog lägga mig nu så att jag orkar med imorgon. Det blir tufft att lämna honom en hel dag och jobba. Jag hade vant mig lite i höstas, men nu känns det tungt igen.

På återseende...

En kall lördag

Idag har varit en fin familjedag och en mycket kall vinterdag. Vi tog det lugnt fram tills lunch, sedan klädde vi oss i våra varmaste vinterkläder och hoppade in i min bil.
Vi åkte till Walthamstow Marshes, ett naturreservat här i Walthamstow. Floden Lee flyter genom detta område och så finns det visst ett antal vinterfåglar. Vi tyckte ialla fall att det var skönt att komma ut och andas lite frisk luft.
Det blåste och var ganska så rått, så det kändes kallare än de -1°C som visades på termometern. Lewis somnade ganska snart och vi gick och undrade varför engelska människor inte fattar att deras barn måste ha mössa på sig när det är så pass kallt! Vi mötte massor med folk som gick lättklädda och barn utan mössa o vantar! Det fattar jag bara inte.
Lesa gav Lewis tågräls i julklapp...
När vi kom hem lekte Lewis och Brian med järnvägen igen. Jag tog ut alla glas i skåpet i vardagsrummet och diskade dom, dammade hyllorna och tvättade glasdörrarna. Nu skiner och blänker det så fint så. Nöjd blev jag.

Brian lagade en mycket god middag med pasta och kyckling. Nu har Lewis somnat och vi ska titta på film.

På återseende...

Min blogg!

Ok, detta börjar ju inte så bra. Jag satt nyss och skrev ett långt, första blogg-inlägg och sedan när jag var klar och skulle förhandsgranska så försvann hela härligheten! Usch, va tråkigt.
Nåväl, jag ska inte ge upp. Jag har gett mig attan på att jag ska skriva en blogg i år, 2009. Dels för att jag själv vill hålla lite koll på Lewis framsteg, dels för att familjen där hemma kanske vill veta hur vi har det här i vår värld i London.

Idag vaknade vi tidigt, jag och Lewis - redan före åtta! Sedan lekte vi med Lewis tåg och tågräls som han fick av sin faster Lesa i julklapp. Lewis ville rita också. Det fick han. Han ritade inte så mycket, utan ville mest leka med kritorna. Han har ju fått så många! Kanske lite för många. Nu bara måste han ju hälla ut kritorna ur burken och titta på dom...

När jag lyckats duscha utan att Lewis blivit blöt (han vill ju också var i badrummet om jag är där!), så klädde vi på oss och tog bilen hem till farmor och farfar. Eller Nana och Grandad som vi säger. De tyckte att det var skoj att vi kom, speciellt Lewis förstås. Han delade ut pussar och kramar när han kom, och sedan bar det av till leksakslådan. Han känner sig som hemma hos dom och det är jätteskönt eftersom jag börjar jobba igen på måndag och då blir ju Lewis lämnad hos farmor och farfar igen. 
 
På väg hem stannade vi i Morrisons och handlade mat. Vi inhandlade även en jättefin korg som vi ska fylla med vackra bebis-saker till Sergio & Catherines lilla dotter som föddes i tisdags.

Nu vaknar Lewis. Jag undrar om jag är väldigt optimistisk när jag tror att jag har tid att skriva blogg?

På återseende...

RSS 2.0