Happy Halloween!Den här pumpan har jag skurit ur och den står nu och lyser i vårt vardagsrumsfönster så vackert.
Lewis tycker att den är för läskig. Det kanske han har rätt i.

Idag fick Lewis vara hemma med mig. Jag ville ha en dag med min lille gubbe. Vi gick till parken i ett par timmar. Vi har även tittat på hans nya favvis film - Disneys Bilar - sisådär fyra gånger.


Lightning McQueen

Jag känner mig lite stressad för tillfället för Tom & Amanda kommer hit. Det var bestämt förra veckan. Jag planerade att göra en korvgryta. Sedan så ringde Tom till Brian igår och sa att de inte kommer.
Idag har jag varit jättetrött och såg fram emot en kväll framför TVn innan jag gick och la mig tidigt. Nu kom Brian hem från jobbet och sa att de kommer ialla fall. SNART.
VA? Jag har ingen mat åt dom...
Det slog mig att om det varit Toms ex Sibel så hade jag bara tyckt att det var skoj och kunde bjudit på mackor.
Amanda är en sån där som bjuder på tjugo olika perfekta rätter när man kommer hem till dom och är den perfekta värdinnan. Jag känner press...
...bäst att gå och se vad jag har i skåpenTrevlig Allhelgonahelg!


Vet inte hur jag INTE ska sakna min lilla gubbe

Jag sitter här och känner mig lite kluven. Har lämnat Lewis på dagis fast jag är ledig. Jag har ju planerat detta länge - att han ska vara där i tre dagar denna vecka och jag kan då ta det lugnt och koppla av lite.
Brian har även påmint mig att det är bra för Lewis om han har samma rutin, och inte glömmer bort dagis och hur länge han brukar vara där osv.

Hittills har jag vart och handlat i ASDA och LIDL. Sedan kom jag hem, tog en kopp te och en tårtbit (som var kvar sedan i söndags) och satte mig framför datorn. Nu sitter jag här igen. Jag skulle väl ta och måla. Eller sy. Jag känner mig inte så kreativ. Undrar vad Lewis gör...
Undrar om han säger att han måste bajsa om han måste det. Säger han det på svenska? Vad gör han då, om de inte fattar? Springer han själv på toan? Lilla gubben.
Undrar om han kommer sova efter maten? Hemma med mig har han bara sovit under dagen två av de fyra senaste dagarna. Lilla gubben.
Undrar om han leker med Izhak? Han verkade mest irriterad på Izhak i morse när han ville krama Lewis. Har han någon annan han vill leka med?
Lilla gubben.

Jag ska nog ta och läsa lite i min bok. Käka lite lunch. Sen sticker jag och hämtar min lilla gubbe.


Födelsedagstårta och bad

I lördags åkte vi till havet. Southend-on-sea. Vi hade gjort träff med Louise, Rich och deras flickor. Vi gick till nöjesparken där, och de hade massor av karuseller som barnen kunde åka på. Lewis hade jätteroligt.

På söndagen fyllde Brian år. Han fick paket och sång när han vaknade. Bara ett par handskar och en regnjacka. Hans DVD med Sean Lock (stand up) var försenad pga poststrejken.
Eunice, Shirley, Layla & Kamron kom på middag och tårta.

Visit SweetComments.net


Jag hade gjort fläskfile' och ris med en tomatsallad. Mmmmumsigt. Tårtan var köpt. Jag hade inte tid att baka.

Layla & Kamron sov över, och igår hade jag alla tre hemma. De lekte ganska bra faktiskt. Kamron är väl lite jobbig för han retar Lewis hela tiden. Han tar saker som han vet att Lewis vill ha, han stängde in honom på en mörk toalett osv osv. Layla var jättesnäll. Tror att hon har vuxit till sig lite.

Lewis sitter för tillfället i badet! Han bad om att få bada i morse, och det fick han ju gärna. De senaste månaderna har det vart världens gnäll, vrålskrik och totalvägrande bara man nämnt ordet bada.
Att tvätta håret blir varje gång en kamp som slutar i att jag eller Brian (vem som nu sköter hårtvätten) är dyngsura, Lewis skriker och gråter och kämpar. Efteråt är han mycket nöjd och ber oss lukta på hans nytvättade hår!

Visit SweetComments.net 

Läskig dinosaur?


Ett e-mail kan göra så mycket!

I en vecka har jag jobbat med ett jätteintressant projekt som Sarah Thistle gett mig. Hon är chefen för avdelningen som heter Change For Children. Ja, jag har smörat som bara den och gjort ALLT hon bett mig. Den avdelningen skulle jag vilja jobba i. Tänk att kunna vara med och göra lite jobb för barnen i Walthamstow!
Anyway - projektet jag jobbat med - en undersökning hos en skola. Jag fick en bunt papper med alla elevers anonyma svar till frågorna. Det var 472 papper. Alla skulle in på datorn. Alltså skrivas in. Det tog evigheter, men det var enormt skoj att läsa alla elevers kommentarer om vad de gillade med skolan och vad de inte gillade med skolan. En del skrev saker som "I want more friends" eller "I don't want people to bully other people". Mobbning är visst ett stort problem i den skolan. Man vill ju bara gråta när man läser sånt.
Sedan ber Sarah mig att analysera svaren.
Eh...
...va?
Jaha. Det var bara att sätta igång med att räkna ut procent, kolla trender osv. Jag gav allt, och igår kunde jag lämna över mitt jobb till Sarah.
Ett par timmar senare fick jag följande e-mail av henne:

From: Thistle, Sarah
Sent: 22 October 2009 15:41
To: Redman, Karin
Cc: Donnison, Liam; 'Pru.Barnes@sch.walthamforest.gov.uk'; House, Annette
Subject: Newport Pupil Survey

Karin
 
Having looked through the spreadsheet and your analysis of the data produced in Powerpoint format, I just wanted to say an enormous thank you for the work you have done. I will be sharing the results with the IEB this evening and have no doubt that they will greatly appreciate your work and want to echo these thanks.
 
Best wishes
 
Sarah
 
Change for Children Manager
VTE&S
7 James Yard
Larkshall Road
London
E4 9UA
 
Tel: 020 8498 4156

smiley Pictures, Images and Photos

En helg med två kalas

Helgerna är visst det enda jag skriver om.

I fredags var Brian ute med Sergio. Jag och Lewis var jättetrötta. Han hade inte sovit på dagen på dagis, så han somnade strax efter åtta. Jag somnade också tidigt.
På lördagen var vi bjudna till Lukes 5årskalas. Först var vi på en inomhuslekplats, och sedan hem till Pippa & Paul tillsammans med familj och nära vänner. Mycket trevlig eftermiddag/kväll. Lewis lekte jättebra med Luke och hans kusin Charlie. Charlie fyller 3 i december, men var huvet kortare än Lewis.
Luke fick en bilbana som de tre grabbarna lekte med. Det fanns bara två bilar till den, så det vart mycket gråt och bråk innan de lärde sig att någotsånär dela.

På söndagen fick jag ett infall när jag vaknade. Jag har 9 månader kvar tills jag fyller fyrtio. Jag vill inte vara så här fet när jag fyller fyrtio. Jag gick upp, tog på mig träningskläder, satte på mig hörlurar och radio och gick ut och gick. FORT. I en timme.
Jag kom hem svettig, slut och med värkande höfter. Gammal tant! Aj aj.
Födelsedagskalas nummer två denna helg var hos Nicolay som fyllde 3. Våra f.d grannar har flyttat till Grange Hill, så vi åkte dit med paket. Huset var fint invändigt, men lite skruttigt utvändigt.
Mycket mat och dryck bjöd de på och en jättefin tårta till Nicolay. Alla andra gäster var från Bulgarien. När jag pratade med Svetlas man ute i trädgården så sa han att han gillade området för det fanns inga svarta människor. Jag blev så paff att jag inte visste vad jag skulle säga. Jag hade lust att säga "MEN! Min son är svart! Min make är svart!" Men hans min två sekunder senare visade att han skämdes av sitt uttalande. Han såg ut som han ville sjunka under jorden. Han började mumla nåt om att i Walthamstow finns så många svarta som tar heroin...
...Nej. Usch.  Jag gick in i huset och höll masken (eller rättare sagt feg - min rädsla för konfrontation som vanligt)
öststatare är rasister. Jag trodde Svetla och hennes make var annorlunda, men innerst inne har de fördomarna kvar.

Lewis hade jätte skoj. That's what matters


Luke & Lewis

Lewis på Lukes kalas. Han är inte så imponerad av käket...

Nicolays tårta var superfin

Kompisarna Nicolay & Lewis ser ut att ha skoj...

Borta bra men hemma bäst!

I pyjamasen och i leksakslådan på söndagkvällen!


Helgen som var

Vi åkte till Suntrap i skogen i lördags. Stället är fantastiskt! Där lär sig barn om naturen. Ungefär som Mulleskolan.
Det fanns en damm där man kunde dra lite med en hov och se vad man kunde hitta. Lewis ville bara leka med vattnet och blöta ner sig.
Det fanns kaniner och höns. Lewis skrek och ville att jag skulle bära honom. "I scared" sa han
Det fanns akvarium med olika insekter. Lewis vrålade högt så fort vi gick in i det rummet att han var rädd och ville ut igen.
Han var helt enkelt i sin trotsigaste trotsålder, och vår mysiga utflyktsdag blev inte så lyckad.
På söndagen var han på bättre humör. Jag och Lewis var i lekparken och åkte sedan till Next och handlade nya kängor till honom. En försenad födelsedagspresent från farmor och farfar eftersom vi använde presentkortet de gav Lewis på födelsedagen.

Här är lite bilder och filmer från helgen:

Solfälla?

Veckorna går verkligen fort. Vi hade planerat i veckor att åka till ett ställe som heter Suntrap idag, den 10:e oktober. De har nämligen öppen dag i dag och på affishen står det:
Animals (djur)
Activities (aktiviteter)
Exhibitions (utställningar)
Forest Walks (skogspromenader)
Refreshments (Förtäring)
Gratis inträde - alla åldrar högst välkomna
Brian kommer ihåg stället från när han var i lågstadiet, och sa att det var jättespännande. De hade ormar och ödlor och man kunde se grodor i en damm.
Jag köpte gummistövlar till både mig och Brian för att inte ha någon ursäkt.
Så vad har gått fel?
Lewis har hostat hela natten. En pipig, rosslig brösthosta. Snuvig är han också. Vi kan ju inte ta ut honom i blöta, regniga skogen om han är så förkyld?


Ett par filmer till er som inte träffat Lewis på ett tag

Jippie! Nu har vi sålt Emmaljunga vagnen för £155 (1700kr) på e-bay eller tradera som det heter hemma. Vilken lycka. Vi har försökt sälja den i flera månader, men ville inte sälja den billigare än så eftersom mamma och Kurt betalat 6000 kr för den.
Karln har hämtat den också, så nu har vi lite mer pengar och mer plats i garaget.

Vi vet fortfarande inte om vi kommer hem i jul. Det kommer att gå på mer pengar än vi har råd med.
Det kommer att bli svårt att komma hem så ofta nu eftersom jag bara har ledigt på skolloven och då går ju priserna upp!


Här är Lewis i parken
Lewis dansar till "Max & Ruby" på TV.

Nu pratar Lewis mer engelska än svenska och när han blir arg eller vill säga emot så säger han Challap och sträcker ut tungan. Han försöker säga SHUT UP och jag antar att han fått det från dagis. Suck. Början på allt man får från andra barn antar jag.

Fall


RSS 2.0